Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), Ramazan Bayramı boyunca 387 kişinin Esed yönetimi tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

SNHR, bayramın ilk günü 158 ikinci günü 153 ve son günü 76 kişinin Esed yönetimine bağlı ordu ve istihbarat örgütü Şebbiha güçleri tarafından düzenlenen saldırılarda hayatını kaybettiğini belirtti.
Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı'nın (SRMD) verilerine göre 15 Mart 2011'de başlayan olaylardan günümüze kadar 26 bin 288 kişi hayatını kaybetti.

UÇAK VE HELİKOPTERLERLE SALDIRDILAR
Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Türkmen askerlerden oluşan Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Muhammed Süleyman, Esed yönetimi askerlerinin bayram boyunca saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

Uçak ve helikopterin de katıldığı saldırılarda tamamı sivil olmak üzere Halep'te 400'e yakın kişinin öldüğünü bildiren Süleyman, ''Vurulanların arasında çocuklar da vardı. Yeni alınan bayram elbiseleriyle öldürüldüler. Küçücük çocukların o durumlarını anlatmaya kelimeler yetmiyor. Rejimin saldırıları acımasızca devam ediyor. Uçak ve helikopterlerle istedikleri yerleri vuruyorlar'' dedi.