Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Kasımpaşa'daki Büyük Piyale Paşa Camisi'nde kıldı. Erdoğan evinden camiye kadar tezahürat ve pankartlarla yolcu edildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Kasımpaşa'daki Büyük Piyale Paşa Camisi'nde kıldı.

Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Başbakan Erdoğan'ın Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki konutunun önünde toplanmaya başladı.

Erdoğan, öğle saatlerinde konutunun bulunduğu sokaktan vatandaşların, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' tezahüratları ve alkışları eşliğinde bir süre yürüdü. Burada vatandaşları selamlayan ve sohbet eden Erdoğan, daha sonra makam aracına binerek Kasımpaşa'daki Büyük Piyalepaşa Camisi'ne geldi.

Yol üzerinde bazı vatandaşların Türk bayraklarıyla Başbakan Erdoğan'ı selamladığı görüldü.

Başbakan Erdoğan, camiye gelişinde de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile vatandaşlarla sohbet ederek camiye girdi.

Caminin çevresindeki bazı apartmanlara, Türk bayrağı asıldığı, caminin karşısındaki bir binaya da üzerinde ''Durmak yok yola devam'' yazısı bulunan Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı afişin asıldığı görüldü.

Bazı vatandaşlar da evlerinin penceresinden ve balkonundan Başbakan Erdoğan'ı selamladı.

Öte yandan, çok sayıda basın kuruluşu, Erdoğan'ın namaz kıldığı cami çevresinden canlı yayın yaptı.

Başbakan Erdoğan, camiden vatandaşların, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' ve ''Recep Tayyip Erdoğan'' tezahüratları ve alkışlarıyla ayrıldı.

Başbakan Erdoğan da vatandaşları el sallayarak selamladı.

Bu arada, Başbakanlık korumaları, çocuklara oyuncak ve ''akıllı ajanda'' dağıttı.

Bazı vatandaşlar, cami önünde Türk ve Filistin bayrakları satarken, bir vatandaş da üzerinde ''Hoş geldin kimsesizlerin kimsesi'' yazılı pankart açtı.


HABER 7