Bir zamanların "acıların takımı" mavi-siyahlılar"ın önünde bu sezon kimse duramıyor ve Atalanta karşısında aldıkları 2-1'lik sonuç da onların Serie A"daki yenilmezlik ünvanlarını devam ettirdi.

Roberto Mancini"nin öğrencileri en yakın takipçisinden bir maç eksiğine rağmen 3 puan önde liderlik koltuğunda. Birçok bahisçi Serie A şampiyonluğuna bu sezon da geçen senenin şampiyonu İnter"i en büyük aday olarak gösteriyor. Aslında, Roma"ya karşı alınan İtalyan Süper kupası mağlubiyetini saymazsak İnter tek yenilgisini Fenerbahçe"ye karşı aldı.

İstanbul"da oynanan ilk maçta temsilcimiz Fenerbahçe oldukça baskın bir oyun sergileyerek Deivid"in güzel golüyle maçı 1-0 kazanmıştı. Julio Cesar"ın klas kurtarışları olmasaydı bu fark 3 ya da 4 de olabilirdi. Mavi Siyahlı ekip bu sonucun ardından oynadığı 3 Şampiyonlar Ligi maçını da kazanarak grupta liderlik koltuğuna oturdu. San Siro"da bugün alınacak bir galibiyetse İnter"i gruplardan çıkaracak.

Aslında 3.sıradaki PSV"nin Rusya"da CSKA Moskova"yı devirememesi halinde İnter Fenerbahçe maçının sonucuna bakmaksızın gruptan çıkmayı garantileyecek.

Fenerbahçe tarih yazmanın eşiğinde

Fenerbahçe bu sezon Şampiyonlar Ligi"nin en dikkat çeken takımlarından biri. Sarı kanaryalar tarihlerinde ilk kez gruplardan çıkmanın eşiğine geldiler.

Şu anda PSV"nin 4 puan önünde olan temsilcimiz San Siro"da alacakları bir zaferin ilk 16daki yerlerini garantiye alacağının bilincinde. Fakat galip gelemeseler bile İstanbul"da karşılaşacakları CSKA Moskova"dan 3 puan almaları bile gruptan çıkmalarına yetecek.

Gelmiş geçmiş en büyük futbolculardan Brezilya efsanesi Zico"nun önderliğindeki Fenerbahçe, Real Madrid"in eski sol beki Roberto Carlos ve Cruzeiro"nun eski oyun kurucusu Alex gibi Brezilyalı yıldızları kadrosunda bulunduruyor.

Özellikle Alex bu sezon Avrupa"da gösterdiği performansla izleyenleri büyüledi ve Eylül ayında bu iki takım arasında oynanan maçta maçın adamı ünvanını da kazandı. Fenerbahçe Turkcell Süper Lig"inde ezeli rakibi Galatasaray"ın 6 puan gerisinde 3.sırada bulunuyor.