Didim Kent Konseyi tarafından hazırlanan “Beyaz Zambak” projesi kapsamında bayrak almaya hak kazanan işletmelere bayraklar teslim edildi.
Törene Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, Didim Kent Konseyi başkanı Osman Ayyıldız, Belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri Johson Dıversey firması yetkilileri ve ödül alacak işletmelerin temsilcileri katıldı.
Törende konuşan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, “Bu proje hazırladığımız diğer projelerden daha önde çıktı.Neden böle oldu; belli standartları olan, gönüllülük esasına dayalı ve Avrupa"da tanınan bir proje ve en önemlisi de gıda anlamında numuneler alınarak işletmenin tescili yapılan bir projeydi.Bu nedenle biz bu projeyi uygun gördük .Bu günden sonra proje 3 ayaklı olarak sürecek; belediye, firma ve işletmeler şeklinde olacak. Bu projenin Didim için bir ilk olmasını diliyoruz. Bu proje ile diğer turistik ilçelerden bir adım öne çıkabiliriz” dedi.
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay da, bu tip organizasyonları güç olduğunu söyleyerek, “Ödül alacak firmalarla tabii ki de işletmeler açısından önemli. Bir değer ortaya zor çıkıyor. Didim gibi yerde işletmeleri yer ve el değiştirdiği yerde belli standartlar bulmak zor ve sıkıntılı. Bu sıkıntıları aşmak için ortak iş yapma kültürünü geliştirmeliyiz” diye konuştu.
Jonhson Dıversey firma yetkilisi İrfan Tümer ise, projenin İstanbul ve Bursa"da yapıldığını söyleyerek, “İlçelerin turizm den daha fazla pay alması, ilçelerin turizmde rekabet sağlaması açısında bu projeyi ilk olarak sahil kesiminde Didim"de başladık. Didim parlayan yıldız. Didim"de on binlerce turist yaşıyor. Uluslararası kamuoyunda şöyle bir algı var İnsanlar Türkiye"de yemek yemekten korkuyorlar, çünkü gıda güvenliği ve hijyen konusunda endişeleri var Bu algıyı değiştirmeye çalışıyoruz. Bacasız fabrikaya değer katmaya çalışıyoruz. Bizler işletmeler gıda ve hijyen konusunda eğiterek onları farklı bir konuma katmaya çalışıyoruz. Bu projeyi de başarılı şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Bu bayrağı alan işletmeleri bu işin ortağı olarak görmeye başladık” ifadelerini kullandı.
Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy da, “Bu projeyi katılan 7 projeye bayraklarını vereceğiz. Belli kaliteyi yakalamamız için işletmelerin bu projeye katılmaları önemli, emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve bu sayının artmasını diliyorum” dedi.
Kaymakamı Ali Katırcı ise, Beyaz Zambak"ın ilk temsilcilerinin Didim"in öncüsü olacağını kaydederek, şunları söyledi: “Bu güvenirliliğin sembolü; herkesin kapısının önünde beyaz zambak olması ilçemizde temizliğin ve güvenin simgesi. Bu anlamda bu sayının artması önemli. İlçemizde bu tür çalışmalar turizmin önünü de açacaktır. Bu sayının daha da artmasını diliyoruz”
Konuşmaların ardından beyaz zambak beratı ve bayrağı almaya hak kazanan 7 işletmeye ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.