Gündüz saatlerinde çoğunluğu yaşı küçük çocuklardan oluşan bir grup, Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki sağlık ocağı yakınında güvenlik tedbiri alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerine taş attı.

Gruptaki bazı kişiler yanlarında getirdikleri Türk bayrağını açıp, polise gösterdikten sonra yere attı. Bunun üzerine bölgedeki polis ekipleri, toplumsal olaylara müdahale aracı ve panzer eşliğinde müdahale etti.

Müdahale sırasında yerdeki bayrağı alan yüzü kapalı bir gösterici ara sokaklara kaçtı. Daha sonra geri gelen gösterici, bayrağı bir duvarın üstüne bırakıp, uzaklaştı.

Bu sırada, bayrağın içinde patlayıcı madde olabileceğini düşünen polisler, güvenlik tedbiri aldı. Bu sırada bayrağı duvarın bulunduğu evin sahibi aldı. Bayrak daha sonra polis ekipleri tarafından teslim alındı.

GÖSTERİCİLER KIŞLAYA GİRDİ

Gülbahçesi Mahallesi'ndeki izinsiz gösteriler sırasında da, 100-150 kişilik grubun Seyhan Jandarma Komutanlığının tel örgülerini aşıp kışlaya girdiği sırada askerin ateş açması sonucu 17, 15 ve 12 yaşlarındaki üç çocuk yaralandı.

Valilikten yapılan açıklamada çocuklardan ikisinin taburcu olduğu, hayati tehlikesi bulunmayan diğer çocuğun ise hastanede tedavisinin sürdüğü belirtildi