10 kişilik örgüt sempatizanı bir çocuk grubu yaktıkları ateşte Türk Bayrağı yakarken, yaklaşık 500 polis, çocuk grubunu gaz bombası ve tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı. Polisin attığı gaz bombalarını yerden alıp tekrar polise atan çocuklar, yaklaşık 5 saat sonra dağıtılabildi.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 13'üncü yıl dönümünde Germencik İlçesi'ne bağlı Ortaklar Beldesi'nde yaşı ufak 10 kişilik bir grup polise zor anlar yaşattı. Polis, Belediye Şantiyesi yakınında toplanıp ateş yakan çocuk grubunun dağılması için uyarıda bulundu. Ancak çocuklar dağılmak yerine polise taş atarak karşılık verdi. Olay yerinde görevlendirilen yaklaşık 500 polis ile bir TOMA ve bir polis panzeri çocukları dağıtmak için harekete geçti. Yakındaki çöp kovalarını devirip polise taş atan çocuklardan biri yaktıkları ateşte Türk Bayrağı'nı yaktı.

POLİSE GAZ BOMBASI ATTILAR
Çocukları dağıtmak için tazyikli su sıkılsa da sıkılan su hedefi bulmadı. Sokak aralarına kaçan çocuklara bu kez de gaz bombası ile müdahale edildi. Atılan gaz bombalarının bir kısmı rüzgarın etkisiyle polise geldi. Polisin attığı gaz bombasını polise karşı kullanan çocuklar, önlerine düşen bombaları tekrar polise atarak zor anlar yaşattı. Yaklaşık 5 saat süren mücadele sonunda yorgun düşen çocuklar evlerine gitti.(Cem ULUCAN)

1602aydin01-(3).jpg

1602aydin01-(1).jpg

1602aydin01-(3).20120216102958.jpg

1602aydin01-(4).jpg