Önceki gün Bakü şehitliğindeki Türk bayrakları kaldırılırken dün de Türk şirketlerinin önündeki bayraklar toplanmaya başlandı.

Ermenistan ile imzalanan tarihi protokolün ardından Bursa'daki maçta Azeri bayrakları açılmasına izin verilmemesi Bakü yönetimini kızdırdı. Önceki gün Bakü'deki Türk-Azeri şehirliğindeki Türk bayraklarının kaldırılması soru işaretleri doğururken dün de aynı uygulamanın Türk şirketlerinde yapılması krizin habercisi olarak yorumlandı. Dün Türk şirketlerinin önündeki Türk bayraklarının toplatılmaya başlandığı haberleri geldi. Azadlık ve Yeni Müsavat gazetelerinde yer alan habere göre, Azerbaycan'da tüm Türk şirketleri önündeki Türk bayrakları indirilmeye başlandı.
Gazeteler, ülke genelinde faaliyetlerde bulunan Türk şirketlerinde önceki günden itibaren geniş denetim çalışmalarının başlatıldığını yazdı. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü 1918 yılında Ermeni-Bolşevik işkalinden kurtarırken şehit düşen Türk İslam ordusu askerlerinin anısına dikilen anıttaki bayrakların inmesi muhalefet partilerinin tepkisine yol açmıştı.

BURSA MAÇININ ROVANŞI

Geçtiğimiz çarşamba günü Türkiye ile Ermenistan arasında Bursa'da oynanan maça Azerbaycan bayrakları sokulmamıştı. FIFA'nın uyarısı sonrasında valilik stada Azerbaycan bayrağı alınmamasını kararlaştırmıştı. Önceki gün de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Uzun yıllardır Türkiye'ye doğalgazı dünya fiyatının 3'te 1 fiyatına satıyoruz. Biz gazımızın dünya fiyatlarında olmasa da en azından ona yakın bir fiyattan alınmasını istiyoruz" demişti./yeni şafak