Küresel kriz tedbirleri konusunda toplanan G-20 zirvesi bu yıl da bayrak krizine sahne oldu. Geçmiş yıllarda Türk bayrağının üzerine basmamak için eğilip bayrağı yerden alan Erdoğan bu yıl kötü bir sürprizle karşılaştı.

Zirvede liderlerin duracağı yeri göstermek için ülke bayrakları kullanıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, duracağı yerde bulunan Türkiye bayrağını yerden kaldırmak istedi. Ancak bayrağı yerinden çıkaramadı.

Daha önce Türk bayrağını yerden alarak, örnek olmuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın Selanik kentinde yapılan Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katıldı. Zirvenin sonunda liderler Aile fotoğrafı çektirdi.

Fotoğraf için platforma gelen Başbakan Erdoğan, duracağı yerin belli olması için konulan Türk bayrağını yerden aldı. Erdoğan, bu davranışı ile diğer liderlere örnek oldu.

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ise Yunan bayrağının üstüne bastı. Platformda Erdoğan'ın yanında bulunan Moldovya Başbakanı Vasile Tarlev, Başbakan Erdoğan'ın bayrağı yerden aldığını görererek ülkesinin bayrağını yerden kaldırdı.

Hyatt Regency Otel'de yapılan zirveye; Yunanistan ve Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Romanya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Sırbistan-Karadağ, Makedonya ve Moldovya devlet ve hükümet başkanları katıldı.

Toplantılarda, Güneydoğu Avrupa ülkelerinin AB'ye entegrasyonu, siyasi diyalog ile bölgesel altyapının geliştirilmesi ve SEECP'nin AB nezdinde temsili konuları ele alındı. Güneydoğu Avrupa'da demiryolu ulaşımının geliştirilmesini öngören bir anlaşma da imzalanırken bugüne kadar, SEECP toplantılarına gözlemci olarak katılan Moldovya'nın üyeliğe kabul edildiği açıklandı.
Mİlliyet