3 yıldır ABD'de bulunan 34 yaşındaki Onur Nal o gün neler yaşadığını, sonrasında neler olduğunu anlattı. Aslen Sakarya'nın Hendek ilçesi doğumlu olduğunu söyleyen Onur Nal, Ermenistan lobisinin faaliyetlerine karşı Türk derneklerinden arkadaşlarıyla Beyaz Saray önüne gittiklerini söyledi.

HER TÜRLÜ KÜFÜR VE TACİZİ YAPTILAR

Ermeni vatandaşlarının o gün orada Türklere karşı her türlü tahrik, çirkin söz ve rezilliği yaptıklarını söyleyen Nal, ‘Elimde bayrağımla Türk gruplarla beraber yürürken videoda da görünen kişi bayrağı elimden alıp koşmaya başladı. Ben de peşinden koşup bayrağımı geri aldım. O sırada arbede de yere düştü' dedi.

ABD POLİSİ GÖZALTINA ALDI

Beyaz Saray önünde eylemcileri kontrol eden polis ise Onur Nal'ı gözaltına almış. 3 saat boyunca gözaltında tutulan Onur Nal ‘Beni trafiği kapatmak ve kavga çıkarmak suçlamasıyla gözaltına ladılar. 3 saat boyunca gözaltında kaldıktan sonra konsolosluğumuz ve Türk derneklerinin çabalarıyla serbest bırakıldım' dedi.


YİNE OLSA YİNE YAPARIM

Soykırım iddialarını daytamaya çalışan Ermeni lobilerine karşı Türkiye'nin tek yürek olması gerektiğini söyleyen Onur Nal ‘Ben orada o gün nasıl düşünmeden Ermeniler önünde bu hareketi yaptıysam yine bayrağmıza saygısızlık olursa canım pahasına ben ve orada bulunan Türk arkadaşlarım yine aynısı yaparız. Asıl kahramanlar Cenk Coktosun abimiz başkanlığındaki 20 kişilik gruptaki abi ve ablalarımdı. Ermeniler burada çok sıkı çalışıyor. Ancak biz de gurbettekiler olarak en az onlar ülkemizi savunuyoruz' derken tüm Türkiye'nin bu iftiralar karşısında tek yürek olması gerektiğini söyledi.

Sosyal medya üzerinden ve internetteki bazı form sitelerinde, Ermenilerden tehditler aldığını da belirten Onur Nal ‘Dün sosyal medya üzerinden bana karşı gösterilen sevgi ve desteklerini esirgemeyen herkesin yanımda olduğunu bilmem beni mutlu etti' dedi. (Kaynak: Haber 7)