Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) 1. Olağanüstü Büyük Kongresi başladı. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu"nda yapılan kongrede Öcalan posteri ve PKK bayrağı açıldı.Kongre salonunda "Demokratik Siyaset için demokratik katılım 1"nci olağanüstü kongremize hoş geldiniz" "Yaşasın emekçilerin birliği halkların kardeşliği", "Ya onurlu bir barış ya görkemli bir direniş ya özgür bir yaşam ya da hiç", "Çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelmesini engelleyemezsiniz" yazılı pankartlar asıldı. Salonda "Biji Serok Apo", "PKK halktır halk burada", "Kürdistan sizinle gurur duyuyor" sloganları atıldı. Kongre salonunu dışında ise partililer Kürtçe türküler eşliğinde halay çektiler.Eşbaşkanlığa aday olan Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak kongre salonuna BDP milletvekilleri ile birlikte geldiler. Demirtaş, Kışanak ve BDP milletvekilleri salonu turlayarak delegeleri ve partilileri selamladılar.

BDP DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ

Barış ve Demokrasi Partisi"nin (BDP) 1"nci olağanüstü kongresi devam ederken divan başkanlığına Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır seçildi.

BDP"nin 1"nci olağanüstü kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu"nda yapılırken, kongreye katılanlar arasında Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak yer aldı. Kongrede tutuklanan belediye başkanlarının isimleri tek tek okundu. Tutuklu oldukları için kongreye katılamayan belediye başkanları partililerden yoğun alkış alırken, Belediye başkanlarının tutuklanması ve kelepçelenmesi ise "yuh"lanarak protesto edildi. Partililer "Erdoğan şaşırma bizi dağa kaçırma" şeklinde slogan attılar. Salonda, kongreye TEKEL işçileri de katılırken, işçiler de yoğun alkış aldı. Divan başkanlığına ise BDP Genel Başkanı Demir Çelik, TBMM Grup Başkanı Nuri Yaman ve milletvekilleri tarafından Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır aday gösterildi. Divan Başkanlığına seçilen Bayındır konuşmasını Kürtçe yaptı.

İSTİKLAL MARŞI YOK TÜRK BAYRAĞI VAR!

Ahmet Taner Kışlalı Salonu'ndaki kongrede, Divan Başkanlığına BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır seçildi. Bayındır, divan başkanı seçilmesinin ardından yaptığı Kürtçe konuşmayı daha sonra Türkçe olarak tekrarladı.

Türkiye'de bugün itibarıyla daha fazla barışa ve demokrasiye ihtiyaç olduğunu söyleyen Bayındır, ülkede demokrasi damarlarının tıkandığını savundu. Bayındır, damarların bir an önce açılması için by-pass gerektiğini savundu.

Terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu "Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturmaya da değinen Bayındır, "(Demokrasi) diyorsunuz, (egemenlik milletin) diyorsunuz. Bu belediye başkanlarını millet seçmedi mi? Bu durumu yaratanlar halkın vicdanlarında mahkum edildiler" diye konuştu.

BDP Genel Başkanı Demir Çelik, salona aralarında Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak'ın da bulunduğu BDP milletvekilleriyle geldi. İstiklal Marşı'nın okunmadığı kongrede, saygı duruşunda bulunuldu.

"Demokratik Siyaset İçin Demokratik Katılım" sloganıyla yapılan kongrenin gerçekleştirildiği salonda kürsünün arkasına, parti flaması ve Türk bayrağı asıldı.

TUĞLUK VE TÜRK SALONDA

BDP"nin 1"nci olağanüstü kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu"nda devam ederken, kapatılan DTP"nin genel başkanı Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk kongre salonuna geldi. Siyasi yasaklı Türk ve Tuğluk, BDP Genel Başkanı Demir Çelik"in konuşması sırasında salona partililerin ve delegelerin yoğun alkış ve tezahüratları arasında girdi.