CHP'de seçim için düğmeye basıldı. Her PM üyesi ve bir milletvekili kura ile illerde görevlendirildi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Eski Genel Sekreter Önder Sav'a ise il verilmedi. İki ismin istedikleri şekilde çalışmaları uygun bulundu. Son Parti Meclisi (PM) toplantısında görevlendirmelere ilişkin bütün kuraları Doğa Çiğdemoğlu çekti. Önce PM üyelerinin adı okundu, sonra kurası çekildi. Aynı yöntem vekiller için de izlendi. Kura çekiminde ilginç rastlantılar da ortaya çıktı.

İngiltere'de ve Amerika'da okuyan ve 'terör uzmanı' olduğu bildirilen CHP'nin 26 yaşındaki genç yüzü Çiğdemoğlu, ilini kendi çektiği kurada belirledi. Genç CHP'li, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ile birlikte Tunceli'de nabız yoklayacak, parti çalışması yapacak ve rapor hazırlayacak. Diğer görevlendirmeler de şöyle oldu:

SEVİGEN'İN ŞANSI

Yıllardır Baykal'ı bir gölge gibi takip eden İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'e de Baykal'ın memleketi Antalya çıktı. Sevigen, PM üyesi Melda Onur ile birlikte Antalya'yı mercek altına yatıracak.

Önder Sav ekibinde yer alan ve 'ulusalcı' çıkışlarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Manisa Milletvekili Şahin Mengü'ye Diyarbakır çekildi. Mengü, "Hangi gerekçelerle oraya gönderildiğimi bilmiyorum. Ama Diyarbakır'ın benim gözümde İzmir, Manisa ya da Edirne ile bir farkı yok" dedi. Mengü, Oğuz Oyan ile çalışacak. Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'un görev yeri ise Giresun. Baytok'a PM Üyesi Bertil Emrah Oder eşlik edecek.

Kürt sorunu konusunda açılım yapması beklenen vitrinin yeni yüzü Sezgin Tanrıkulu ise milliyetçi hassasiyetlerin yoğun olduğu ve en çok şehit veren illerden birisi olan Denizli'den sorumlu olacak.

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e Uşak çıktı. Tekin, aynı zamanda İstanbul, Ankara ve İzmir'den de sorumlu.

İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın ise baba ocağı Siirt'te görevlendirilmesi dikkat çekti. Genel Başkan Yardımcıları Sencer Ayata Manisa, Gülsün Bilgehan Bilecik, Sena Kaleli Kırklareli, Osman Korutürk Kars, Genel sekreter Bihlun Tamaylıgil Bursa, Enver Aysever de Kütahya'da parti görevlerini yerine getirecekler.

YILBAŞINDA MADENDE

Kılıçdaroğlu, 2011'e Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, İzzet Çetin ve İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ile birlikte Manisa'nın Soma ilçesindeki Linyit Maden Ocakları'nda girecek.