Baykal Irak'a yönelik askeri harekatın sonlandırılması konusunda şunları söyledi:

TSK çok güç koşularda kendisine verilen görevi kendisinde beklediğimiz sütüna başarı ile gerçekleştiremiştir. Bu sonucun ortaya çıkamsında iftihar ediyoruz. Tüm ordumuzu yürekten kutluyoruz. Bu başararı tesadüf değildir. Bu operasyonun planı ve uygulanışı her türlü takdirin üzerindedir.

Türkiye'nin, Kuzey Irak'tan kaynaklanan teröre daha önce tepki gösterme hakkı vardı.

Kara harekatının bir anda sonlandırlması dünya dahil herkese sürpriz olmuştur. Niçin 8. günde harekata son verme kararı alınmıştır. Bu soru ortadadır. Vicdanlardadır. Bütün vatandaşalr, haklı olarak, "Ne oldu bize, neden durduk" diye haklı bir biçimde sormak zorundadır. Teröre karşı olanların kafasında

kimseyi üzmek istemiyorum Ama bazı gewrçeklerin söylenmesi lazım. Biz bu harekata girerken ABD ile işbirliği içine girmedik mi? Hepimiz Başkan Bush ile Başbakan'ın görüşmeisni beklemedik mi? Bush, 'PKK bizim de düşmanımızıdır.' demedi mi? Anlık isthbrata ulaşmamızı ABD sağlmadı mı? Kara harekatına geçerken ABD bilgilendirilmedi.

Bunlardan büyük memnuniyet duyduk. Sonra olay yürüken bir anda değişti. ABD Dışişleri Bakanı bir anda demeç verdi. Sonra ABD savunma bakanı geldi. Kaç saat görüşme yaptı. 4 Tane görüşme yaptı. perşembe günü oldu bunlar. Harekat Cuma sabahı saat 4'te bitti. nereden öğrendik. Irak'ın Dışişleri sorumlusu Zebari'den öğrendik. Bakanlar reddetti. Hükümet üyeleri askerin çekildiğinden haberdar değil. Başbakan tv çekimini değiştiriyor.

Yapılan planlamadan Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın haberi var mı?
"Biz zaten çıkacaktık" diyorlar. Madem öyle ABD savunma bakanı neden böyle konuştu. Niye kimse Gates'i "Biz zaten çıkacağız" diye uyarmadı.

"Çekilmeyi söyleseydik zaiyat veririz" diyorlar. Çekilmeyi, Zebari ve Roj TV söylüyor. Bu iş neden erken bitti. Birileri Türkiye'nin PKK'yı Kuzey Irak'tan tasviye etmesini istemedi. Türkiye'yi köşeye sıkıştıraracak terör faktörü dursun isteniyor. Oraya girdiysem ki girdim. O zaman işi bitirmektir görevim. Terörle mücadelede ele geçen fırsat sonuna kadar kullanılmalıydı. Kimse kusura bakmasın. Bunu konuşmak zorundayız. Bu işin siyasi boyutu vardır. Askeri boyutu var. Siyasi boyutunu elbette konuşacağız. "Ne hakla konuşacaksın" dersen, Anamuhalefet lideriyim.
Milletin vekiliyim ben. O harekatı başlatan tezkerenin altında benim de imzam var.

Şimdiki yönetim olsaydı. 1974 Kıbrıs harekatı yapılamzdı. ABD'nin başkanı savunma bakanı ile çıkmış konuşuyor. Türkiye'de bakanlar ortada yok. Başbakan sutre gerisinde. Genelkurmay başkanı konuşuyor.