Başbakan Erdoğan, damadının işi üzerinden kendisini eleştiren anamuhalefet lideri Baykal ve arkadaşlarına ateş püskürdü. Erdoğan, CHP'ye iddiasını ispata çağırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, damadıyla ilgili olarak CHP"nin ortaya attığı iddialara sert yanıt verdi. CHP"yi siyasi kalpazanlık yapmakla suçlayan Erdoğan, “Bu bir şeref meselesidir, bir namus meselesidir, bir haysiyet meselesidir. Bunu izah edersin, ispat edersin. Etmediğin takdirde bunların tamamen tersiyle anılırsınız” dedi.

Erdoğan, AKP Grup toplantısında konuştu. Konuşmasında CHP"nin parti için sorunlarından dolayı zor günlerden geçirdiğini, bunun için karalama kampanyasına başvurduklarını söyleyen Erdoğan, “Bunlar ders de almıyorlar. Milletimiz daha 22 Temmuz seçimlerinde siyasi ahlak dersinden sınıfta bırakmadı mı?” dedi.

Damadıyla ilgili iddiaların ortaya atılmasının ardından söz konusu firmanın Irak"ta herhangi bir iş yapmadığı şeklinde açıklamada bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, “Zırva tevil götürmez biliyorsunuz. Bu iftira sahibine iade edilebilir” dedi.

Başbakan Erdoğan, CHP"nin konuyla ilgili verdiği soru önergesine de değinerek, damadının ailelerine katılmasının 2-2.5 yıl olduğunu söz konusu şirkette ise 1999"dan beri çalıştığını söyledi. Irak"ta yüzlerce firmanın iş yaptığını kaydeden Erdoğan, bu iddialarla yurtdışında iş yapan firmaların zan altında bırakıldığını kaydetti.

FİRMA DEVLET NİŞANIYLA ÖDÜLLENDİRİLMİŞ

Erdoğan şöyle konuştu:
“Devlet nişanıyla ödüllendirilmiş bir firma bu biz ödüllendirmedik bizden önce ödüllendirildi. Bunu neyle ifade edecekseniz. Bunun siyasi ahlakla bağdaşır bir yanı var mı? Onların yaptıkları ya da yapmadıkları işlerden bizi sorumlu tutmak akılla insafla izanla bağdaşır mı? Biz Türkiye"nin hukukunu bütün dünyaya anlatma çabası içindeyken bunlar hala eski o komünist rejimlerden kalma çamur at tutmasa da izi kalsın mantığıyla… CHP"nin bazen sermaye düşmanlığıyla bazen emek düşmanlığıyla bazen de kişilik haklarına dönük ithamlar ve iftiralardan medet umması ne kadar hazindir.”

"SİYASİ KALPAZANLIK" SUÇLAMASI

Erdoğan, CHP"nin dürüstlükle ve ahlakla izah edilemeyecek bir siyasetin içinde olduğunu belirterek eleştirilerini sertleştirdi. Baykal"ı “siyasi kalpazanlık”la suçlayan Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:
“İnsan öyle şeyler konuşur ki bu insanı rezil eder. Bundan da insan utanır. Bari iddianızın aslı astarı olsun. Bu bir şeref meselesidir, bir namus meselesidir, bir haysiyet meselesidir. Bunu izah edersin, ispat edersin. Etmediğin takdirde bunların tamamen tersiyle anılırsınız. Ama bunlar alışmış gökten ne yağarsa… çünkü bunlarda utanma sıkılma diye bir şey yok.”

CHP"NİN ZABIT KATİPLERİ

CHP"ye “Haydi başka kapıya, buradan size ekmek” diye seslenen Erdoğan, CHP"nin iddialarını gündeme getiren medya kuruluşlarını da eleştirdi. Erdoğan, iddiaları araştırmadan gündeme getiren medya kuruluşlarını “CHP"nin zabıt katipleri” olmakla suçladı.

İddiaları, “CHP mutfağında pişmiş ve aşçıbaşı da Baykal"dır” diye değerlendiren Erdoğan, “Bu çamur bize bulaşmaz zira güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.