CHP'de tüm gözlerin çevrildiği İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için sona gelindi. Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu'nun aday olması kesin gibi.
Resmi açıklamayı bugün Genel Başkan Baykal yapacak.

CHP'de ve kamuoyunda günlerdir merakla beklenen soru nihayet yanıtını buldu. CHP, Türk siyasetinin parlayan yıldızı Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapmayı kararlaştırdı. CHP lideri Deniz Baykal, İl Başkanı Gürsel Tekin ve Kılıçdaroğlu arasında tercih yaparken çok zorlandı, kurmaylarına danıştı, sorular sordu. Anketleri inceledi ve son kararını Kılıçdaroğlu olarak verdi. Baykal son değerlendirmede hem genel kamuoyu yoklamalarını hem de partisinin üç isim üzerinde yaptığı aday anketinden çıkan sonucu dikkate alarak Kılıçdaroğlu'nda karar kıldı. CHP'nin İstanbul il ve ilçe başkan adayları bugün saat 11.00'de açıklanacak.

AKP yöneticileri Şaban Dişli, Dengir Mir Mehmet Fırat ve son olarak da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i hedef seçen ve girdiği tüm tartışmalardan galibiyetle çıkan Kılıçdaroğlu şimdi de AKP'nin mevcut başkanı Kadir Topbaş'la kapışacak.

Bilecik'te parti çalışması içinde olan Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal tarafından aranarak Ankara'ya davet edildi. Kılıçdaroğlu ile birlikte günlerdir adaylık için adı geçen İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'e de aynı çağrı yapıldı. Kulislerde Tekin'in Kadıköy'e kaydırılacağı da konuşulurken Tekin AKŞAM'a, 'Adaylık beklentisinde hiç olmadım, ben hep İstanbul'da belediyeyi kazandıracağım iddiasını sergiledim' diye konuştu.

Adana'da Çetin tercihi

CHP'nin bugünkü toplantısında İstanbul'un yanı sıra günlerdir üzerinde tartışma yürütülen Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak da Avukat Soner Çetin ilan edilecek. CHP yönetiminin son ana kadar üzerinde durduğu Sedat Doğan'ın ise Seyhan ilçesine kaydırılması bekleniyor. CHP'de bugünkü toplantıda partinin il düzeyindeki beş kadın adayı da açıklanacak. CHP Aydın'da büyük bir sürpriz yaparak Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu'nu da aday yapmayı kararlaştırdı. Bursa'da Sena Kaleli, Kastamonu'da Müjgan Alagöz, Erzincan'da Nuran Uygun, Hatay'da da İris Şentürk'ün adaylıkları ilan edilecek.

Gazetelerden takip ettim

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, dün başkan adaylarını açıklamak için Bilecik'teydi. Konvoy eşliğinde şehir merkezine gelen Kılıçdaroğlu, kendisine ilgi gösteren vatandaşları selamladı. Adaylık sürecini, gazetelerden takip ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, ileride Maliye Bakanı Unakıtan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında açıklamalarda bulunacağını belirtti. Daha sonra Kültür Sitesi'ne geçerek başkan adaylarını tanıtan Kılıçdaroğlu, Bilecik Belediye Başkan adayının Avukat Faik Akarkarasu olduğunu açıkladı.

Çankaya adayı Baykal'ın kafasında

CHP Lideri Deniz Baykal da dün erken saatlerde genel merkez binasına gelerek 'çekirdek MYK' olarak da adlandırılan toplantıda yakın çalışma arkadaşlarıyla aday mesaisi yaptı. Çankaya için Baykal'ın 'Merak etmeyin çok iyi bir adayımız olacak' dediği öğrenildi. Baykal'ın bu yaklaşımı CHP'de 'Aday Baykal'ın kafasında, ancak onu ilan etmek için doğru takvimi bekliyor' yorumlarına neden oldu. Kulislerde Yaşar Seyman, Gülsün Bilgehan, Prof. Ayşe Ayata ve Tansel Çölaşan gibi kadın aday isimleri de telaffuz ediliyor. STK'lardaki gücü ve Alevi kimliği ile Yaşar Seyman, belediyedeki 20 yıllık deneyimi ve örgüte yakınlığı ile Yüksel Işık ve Ürgüp eski Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, eski Bakan İbrahim Tez ve eski Başkan Doğan Taşdelen bir adım önde görünen isimler.