CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Bu bir kaset olayı değildir, komplodur" dedi.

Baykal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "günlerdir beklenen değerlendirmesini ve kararını açıklayacağını" belirtti.

Baykal, şunları söyledi:
"Bu bir kaset olayı değildir, bir komplodur. Komplo, hukuk dışı, ahlak dışı bir tertip demektir. Bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz.

Duvarlara, eşyalara gizli kameralar yerleştirirsiniz. Gizli çekimlerle insanların en korunaksız görüntülerini alırsınız, kesersiniz, biçersiniz, aktarırsınız,
montaj yaparsınız çarpıtırsınız. Böyle yaparken de dünyanın her yerinde bütün dinlerin, bütün rejimlerin, bütün ahlak anlayışlarının güvencesi altında olan insanoğlunun mahremiyetine tecavüz edersiniz. Ağır haya ve utanç bunu yapanlar için anlamını kaybeder. İnsanların şerefleri onların umurlarında değildir.

Önümüzdeki komployu gerçekleştirenler, bunu sapık oldukları için ya da ticari kazanç sağlamak için veya şantaj yapmak için düzenlememişler, siyaset yapmak için düzenlemişlerdir. Ahlaklarına, vicdanlarına uygun bir siyaset."

'İKTİDARIN ONAYI OLMADAN BU KOMPLO GERÇEKLEŞEMEZ'

Baykal şunları kaydetti;

İktidar zirvesinin onayı olmadan bu komplonun gerçekleşmesi söz konusu olamaz. Yapay açıklamalar üzüntü beyanları suçu örtbas edemez. Ahlaksız ve hukuksuz komplolara itibar edereak ahlakı, hukuku ve siyaseti savunamazsınız. Komloculuğa kapı açanlar 'Çok ayıp ama...' diyenlerdir... Bu kara kampanyaya alet olmayacağım. Eğer bir bedel varsa ve bu bedel Genel Başkanlıktan ayrılmamasa bu bedeli ödeyeceğim. İstifa ediyorum.

Vatan