Son birkaç aydır Anadolu gezilerine hız veren ve neredeyse her hafta sonunu bir başka şehirde geçiren CHP lideri Deniz Baykal, Cumartesi günü de Malatya"ya gidecek. Malatya"daki bazı CHP"li belediyelerin açılışlarına katılacak olan Baykal, bağımsız olan Arguvan Belediye Başkanı"nın festival davetini de kabul etti. Baykal, Arguvan Festivali"nde hem türkü dinleyecek hem de vatandaşlara seslenecek.
Baykal"ın Malatya gezisi, ilginç görüntülere de sahne olacak. Zira aynı gün eski rakibi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Malatya"da farklı bir program için bulunacak. Malatya"da bazı etkinliklere katılacak olan Sarıgül"ü taşıyan uçağın saat 09.00"da Erhaç Havalimanı"na ineceği, Baykal ve genel merkez ekibini taşıyan uçağın da saat 09.30"da aynı havalimanına inmesinin planlandığı belirtildi.

Karayalçın"ın inceliği

Öte yandan Baykal, 2 Ağustos"ta da Yozgat"ın Bahadın ilçesindeki kültür festivaline katılacak. CHP"li Bahadın Belediye Başkanı Şimşek Türker"in davet ettiği bir başka lider ise SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın oldu. Bahadın Festivali"ne davetli olan Karayalçın"ın, aynı gün Baykal"ın da davetli olduğunu öğrenince programını ertelediği öğrenildi. Karayalçın"ın, Bahadın Belediye Başkanı"na, “Deniz Bey ile aynı gün gelmek ayıp olur” dediği öğrenildi.