Genel Başkan Kılıçdaroğlu hakkında çirkin sözler söylüyor. Bu herhalde kendine güvenen bir insanın, huzurlu bir insanın, rahat bir insanın psikolojisi değil" dedi.
 
Deniz Baykal, seçim çalışmalarına Antalya'nın Elmalı İlçesi'nin köylerinde devam etti. Baykal ve beraberindeki CHP'li milletvekili adaylarının ilk durak noktası, Bayralar Köyü oldu. Baykal, Bayralar'da güne moralli başladı. Deniz Baykal'ı dinlemek için köy kahvesinin ilk sırasına oturan 71 yaşındaki Durmuş Dönmez, "Bugüne kadar sola oy vermedim, ama bu kez CHP'ye oy vereceğim" dedi. Baykal, Antalya'da CHP siyasetinin hem belediyelerde hem de İl Genel Meclisi'nde belirleyici hale geldiğini savunarak, "Antalya'da borusu öten CHP" dedi.
 
MUHTAR DENİZ GEZMİŞ MÜZESİ İSTEDİ
 
Bayralar'da köy muhtarı Tuncay Çakır, Türkiye'de 1968 Hareketi'nin sembol isimlerinden Deniz Gezmiş'in köylerinin de içinde yer aldığı Avlan Ovası'nda bir direnişe katılmak üzere Bayralar'a geldiğini hatırlatarak, Gezmiş ve arkadaşlarının köyde yemek yediği bir yerin, Deniz Gezmiş Müzesi yapılmasını istedi. Muhtar Çakır, Baykal'ı müze yapılmasını istediği yere götürmek istedi, ama Baykal programı aksayacağı gerekçesiyle gitmedi.
 
KARAMIK'TA KADIN DESTEĞİ
 
CHP eski Lideri Baykal'ın Elmalı'da ikinci durağı Karamık Köyü oldu. Köyde kendisine hitaben yazılan bir şiiri yüksek sesle okuyan Baykal'a köyün kadınları, "Yol asfalt olsa da toprak olsa da senin yolunda yürürüz" sözleriyle destek verdi. Kadınların bu sözleri, Baykal'ın neşesini artırdı.
 
GÜÇBİRLİĞİ ADAYLARINA YÜKLENDİ
 
Günü Elmalı'da geçiren Deniz Baykal'ın üçüncü durağı ise Alevi inancının önemli merkezlerinden Abdal Musa Dergahı'nın bulunduğu Tekke Köyü oldu. Köyde büyük ilgiyle karşılanan Baykal, Güçbirliği oluşumlarının bağımsız adaylarına yüklendi. Her seçimde bir oyun önemli olduğunu, ama bu seçimde bir oyun bir milletvekili anlamına geldiğini belirten Baykal, "Eğer biz burada 'Canım elbette CHP'ye oy veririz ama partisiz akradaşlar var, onu da tanıyoruz. Haydi oyu oraya verelim' dersek o vereceğiniz oy AKP'ye en büyük destek olur. İktidarı değiştirecek bir tek kapı var. O da CHP kapısı. Aman ha. Bir oyun bile kıymetini bilin, sakın israf etmeyin. '20 oy da ona.' Olmadı, olmaz. Verme kardeşim verme. Fire olmayacak, bir tek fire bile olmayacak" diye konuştu.
 
BAŞBAKAN RAHATSIZ
 
Deniz Baykal, daha sonra Akçaeniş Köyü'ne geçti. Köy kahvesinde konuşan Deniz Baykal, Türkiye'nin 9 yıldır çile testisini doldurmaya çalıştığını belirtti. Artık testinin dolduğunu ve yeni bir ufuk, yeni bir yol ihtiyacının kendisini dayattığını kaydeden Baykal, 12 Haziran seçimlerinin birşeylerin değişeceği bir seçim olacağını savundu. Bunun işaretlerinin çıkmaya başladığını kaydeden Baykal, şöyle dedi:
 
"Farkında mısınız, Başbakan eskisi kadar güvenli değil, eskisi kadar rahat değil. Önüne gelene hakaret ediyor. Önüne gelene bir Başbakan'ı bırakın, kendisine saygısı olan bir insanın ağzına yakışmayacak sözler söylüyor. İnönü'den başlıyor Demirel'den çıkıyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu hakkında çirkin sözler söylüyor. Bu herhalde kendine güvenen bir insanın, huzurlu bir insanın, rahat bir insanın psikolojisi değil. Bunun altında bir huzursuzluk var, tedirginlik var. Bir sıkıntı var. Bir rahatsızlık var. İşte o rahatsızlık Türkiye için bir umut kapısı olabilir. Türkiye için bir yeni dönemin işareti olabilir. O rahatsızlıkta Türkiye için bir hayır, Türkiye için bir aydınlık, güzellik çıkabilir diye umut ediyorum."