Baykal ile CHP"li Baytok"a ait olduğu iddia edilen görüntüler perşembe gece yarısı 01.00 sularında metacafe adlı internet sitesinde yayınlandı. Ancak Baykal"ın perşembe akşam üstü İstanbul İl Örgütü"ne, dün gece (cumartesi) yapılan yemeğe katılamayacağını bildirdiği ortaya çıktı. Gerekçe olarak da “O günlerde sıkıntılı bir sorun yaşayacağını” söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP milletvekili Nesrin Baytok"a ait olduğu söylenen görüntüler Türkiye"nin gündemine bomba gibi düştü. Perşembeyi cumaya bağlayan gece yarısından bir saat sonra yabancı bir video paylaşım sitesinden habervaktim.com adlı siteye düşen görüntüler tartışılmaya devam ediyor. CHP, özel yaşamın ihlali gerekçesiyle hukuki süreç başlattı. Genel Sekreten Önder Sav basın toplantısında, konuyla ilgili açıklamada bulunmayınca, görüntüleri kimin çektiği, kimin servis ettiği ve bu servisten neler beklendiği soruları büyük ölçüde dün de havada kaldı. Ancak soruların arkasındaki sis perdesinin biraz da olsa aralanmasına yol açan şöyle bir gelişme yaşandı. CHP İstanbul İl Örgütü"nün dün gece gerçekleştirdiği yemek davetine hafta başında Baykal"ın da katılacağı ve bir konuşma yapacağı açıklanmış olmasına rağmen, Baykal"ın bu programı iptal ettiği anlaşıldı.

Önce evet dedi, sonra iptal etti

CHP İstanbul İl Teşkilatı, 8 Mayıs 2010 tarihinde yani dün akşam bir yemek organize etti. Günler öncesinden de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bu yemeğe davet edildi. Baykal ilk etapta bu davete "evet" dedi. Son olarak CHP İstanbul Teşkilatı, organizasyana 2 gün kala, Genel Merkezi arayarak, Baykal"ın yemeğe katılımını "confirme"etmek istedi. Özel Kalem Müdürlüğü arandığında Baykal"ın "Programda bir değişiklik yok, yemeğe katılacağım" demesi bekleniyordu. Ancak perşembe akşam üzeri yapılan görüşmede Baykal"dan “ret” cevabı alındı.

Maalesef Baykal katılamayacak

İstanbul İl Teşkilatı"ndan Genel Merkez arandığında, özel kalem müdürlüğü, Baykal"ın organizasyona katılamacağı iletildi. Sebebi sorulduğunda ise şu cevap verildi: “Sayın Baykal ile ilgili önümüzdeki günlerde olumsuz olaylar yaşanacak bu yüzden katılamayacaklar!” İşte CHP İstanbul Teşkilatı"na verilen bu cevabı değerlendiren il yönetimi, Baykal"ın söz konusu videodan, internet sitelerine verilmeden bilgisi olduğu kanaatini taşıyor. İstanbul il yönetiminden bir yetkili, “Duyumlarınız doğru. Baykal bu tarihlerde başına olumsuz bir olay geleceği bilgisine en azından perşembe günü sahipti. Kendisine bir şantaj yapıldığını düşünüyordu. Bunun siyasi veya maddi bir içerikte olup olmadığını kendisi bilir. Son dakikada yemek davetimize katılımını iptal etmesi bizi de şaşırttı” dedi.

İstanbul"daki nikaha da katılmadı

Baykal ile ilgili bu iddiayı destekleyen başka bir gelişme ise önceden katılacağını söylediği nikah daveti. İstanbul Şişli İlçe Başkanı Hıdır Tanrıverdi, 7 Mayıs 2010 tarihinde evlenecekti. Nikah şahitliğini ise Baykal yapacaktı. Tanrıverdi günler öncesinden Baykal"ı nikah şahidi olması için ikna etmişti. Videonun ortaya çıkmasıyla Baykal"ın bu programı da iptal oldu. Tanrıverdi ve eşinin nikah şahitliğini ise Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Özyürek, Mehmet Sevigen ve Yılmaz Ateş yaptı.

İKİ TARAF DA HALA SESSİZ

Skandal görüntülerle ilgili taraflar dün de sessizliğini korudu. Ne CHP Lideri Deniz Baykal ne de eski Özel Kalem Müdürü, CHP"li milletvekili Nesrin Baytok"tan bir açıklama geldi.

Vatan