Bayırdamı köyü muhtarı Rafet Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıl önce özellikle yaz aylarında terk edilmiş köy haline gelen Bayırdamı'nın, bugün özellikle tatilcilerin en fazla ilgi gösterdikleri köylerden biri durumuna geldiğini söyledi. 
     Köydeki evlerin çoğunun hem yerli hem de yabancılar tarafından satın alındığını belirten Can, şunları söyledi: 
     ''8-10 yıl önce yaz aylarında köyümüzde bir bekçi bırakıp, Bağarası beldesine göçüyorduk. Köye içme suyunun gelmesiyle birlikte Bayırdamı'nda yaşam yeniden canlandı. Önce köylüler yaz mevsimini Bayırdamı'nda geçirmeye başladılar, daha sonra köyümüzün doğal güzellikleri dışardan gelenlerin ilgisini çekmeye başladı. Önce bir konut satıldı, arkasından iki, üç, dört derken sayı bir anda 35'e yükseldi. Şu anda Bayırdamı köyünde satılık konut kalmadı. Aralarında avukat, doktor, başka ülkelerde çalışan değişik meslek gruplarından insanlar, Bayırdamı köyünden konut aldılar. Hafta sonlarında veya günü birlik geliyorlar.'' 
     Can, ''Köyde çam ve zeytin ağaçları arasında sakin bir ortamda dinlenmek, doğa ile başbaşa kalmak da bir tatildir. Şehrin stresli yaşamından sıkılan vatandaşları köylerde yaşamaya davet ediyoruz'' dedi.