Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Ülkemizde bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende olarak satışında kimlerin yetkili olduğu, bayi veya toptancıların sorumlulukları, depolanması ve satışlarının kontrolü ile ilgili usul ve esaslar, “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkındaki Yönetmeliğin 6. maddesinde” belirtilmektedir.
İlgili yönetmelik gereği Tarım ve Köyişleri Bakanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığınca yılda bir kez yapılacak olan sınavda 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan almak gerekmektedir. Yönetmelikte bahsi geçen sınavla ilgili olarak Milli Eğitim bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda sınavın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 09 Ekim 2011 tarihinde Ankara’da yapılması kararlaştırılmıştır.
Bu nedenle, 09 Ekim 2011 tarihinde Ankara da yapılacak olan Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancılık İzin Belgesi sınavına girecek kişilerin aşağıda belirtilen evraklarla birlikte İl Tarım Müdürlüğümüze 25 Ağustos 2011 tarihi mesai bitimine kadar şahsen başvurmaları gerekmektedir.
Söz konusu sınav hakkında geniş bilgi almak için İl Tarım Müdürlüğümüz, Bitki Koruma Şube Müdürlüğüne başvurulması gerekmektedir.