İl, İlçe yöneticileri ve Belediye Başkanı Fadime Orbay ile birlikte bir süre sohbet eden Milletvekili Baydar, daha sonra iftar yemeği için Eğrek Köyüne geçti. İftar saatini beraberindekilerle birlikte köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet ederek geçiren Baydar, daha sonra iftar yemeğine davetli olduğu eve geçti. Teravih namazını da yine bu köyde kılan Baydar vatandaşların Ramazan ayını kutladıktan sonra Eğrek köyünün Çay mahallesinde bulunan bir kahveye geçerek buradaki vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların Ramazanını kutlayan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, programda belirlenmiş bir diğer köy olan Arzular’a geçti. Arzular Köyünde vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Baydar, gece yarısından sonra köyden ayrıldı.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’a gezileri sırasında vatandaşlar tarafından, ülke içinde her geçen gün artarak devam eden terör olayları ve Suriye’de yaşanan olaylar konusunda bir çok soru yöneltildi. Baydar bu sorulara vermiş olduğu cevaplarda “Ulusal birlik ve güvenlik konularında siyasi parti ayrımı olmadan kararların alınmasını, ülkenin içinde bulunduğu şu anki durumun bir vatandaş olarak kendisini rencide ettiğini ve bu durumun AKP Hükümetinin yanlış kararlarına bırakılmayarak acilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplantıya çağrılması gerektiği” ifadelerinde bulundu. Milletvekili Baydar ayrıca, ülke tarihinde ilk defa bir Başbakanın başkanlığında iki ayrı sözde Kürt Devletinin kurulduğunu ve bu nedenle de Başbakan’ın tarihe geçtiğini ifade etti.

Ayrıca üretici olarak zor durumda olduklarını belirten vatandaşlar “hiçbir ürünlerinin para etmediğini, maliyetlerin artışı oranında kazançlarında düşme olduğunu ve hükümetin kendilerini görmezden geldiklerini” ifade ettiler. Baydar, AKP Hükümetinin tarımı bilinçli bir şekilde bitirdiğini ifade etti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png