AYDINPOST HABER SERVİSİ-Söke İlçe Örgütünü ziyaret ile başlayan programa Söke Belediyesi Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeği ile devam edildi.
Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, İlçe ve İl yöneticileri, İl genel meclisi üyeleri ile Belediye Meclis üyelerinin katıldığı iftar yemeği sonrasında partililere açıklamalarda bulunan Baydar, ramazan ayı süresince gerçekleştirilmiş olduğu geziler konusunda bilgiler verdi.
Yemek sonrası Söke esnaflarını ziyaret ederek vatandaşların Ramazan Bayramını kutladı. Esnaf ziyaretlerinin ardından Söke’den ayrılan Baydar, Ramazan Bayramın ilk gününe evinin de olduğu Karacahayıt Köyünde bayram namazını kılarak başladı. Bayram namazı sonrası komşularıyla bayramlaşan Baydar, Söke’ye geçerek Kaymakamlık tarafından düzenlenen toplu bayramlaşma törenine katıldı.
Söke İlçe protokolü ve vatandaşlarla bayramlaşan Baydar daha sonra ise PKK tarafından kaçırılan Polis memuru Nadir Özgen’in ailesi ile bayramlaşmak için Bağarası Beldesine geçti. İl, İlçe, Belde yöneticileri ve eşiyle birlikte ev ziyaretinde bulunan Baydar, polis memurunun ailesine sabırlar diledi. En büyük sevinçlerinin Nadir Özgen’in yaşadığının bilinmesinin olduğunu belirten Baydar, kendisinin de birçok kanaldan girişimde bulunduğunu fakat şu ana kadar herhangi bir sonuç alamadığını ifade etti.
Polis memurunun ailesi, Türkiye’nin her yerinden arandıklarını ve bu durumun kendilerine büyük bir güç verdiğini ifade ederek; arayan herkese sonsuz teşekkür ettiklerini belirttiler.
CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, barış ortamının sağlanabilmesi için terör örgütünün mutlaka silahlarını bırakması gerektiğini; ancak bu şartın gerçekleşmesi durumunda gerekli olan tartışmaların yapılabileceğini ifade etti. Milletvekili Baydar, ziyaret sırasında CHP’nin bir dönem önceki Genel Başkanı olan Deniz Baykal’ı arayarak Nadir Özgen’in babasıyla görüştürdü. Deniz Baykal durumdan duymuş olduğu üzüntüyü dile getirirken konunun kendisi tarafından da yakından takip edildiğini belirtti.
CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Bağarası ziyaretinden sonra ilk önce Söke’ye sonrada İncirliova’ya geçip partililerle bayramlaşarak programını noktaladı.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

14.20120819230734.jpg

15.20120819230745.jpg