Baydar soru önergelerinde Bilişim Teknolojisi öğretmenleri ile mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personelin norm kadro durumlarını gündeme getirdi.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın 11.10. 2011 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Teknolojisi öğretmenlerinin norm kadroları ve Mahalli İdarelerdeki avukat, veteriner mğhendis, teknisyen gibi sözleşmeli personellerin kadroya alınmaması konularındaki soru önergesi şöyle;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'N

 Aşağıda yer alan soruların Milli Eğitim Bakanı Sn. Prof. Dr. Ömer DİNÇER’in Anayasa’nın 98’inci ve TBMM iç tüzüğünün 96 ve 98’inci maddeleri uyarınca yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 22/02/2011 tarih ve 27854 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin “Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar” başlıklı 15’inci maddesinin (g) fıkrasının 2 numaralı bendinde “Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin, norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.” denilmektedir.

Buna göre, yukarıdaki hüküm gereği okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadrolarına yönelik çalışmalar Milli Eğitim Bakanlığınca yapılarak, norm kadro fazlalağına ilişkin sorunların ortadan kaldrılması öngörülmüştür.

Bu itibarla;

1. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin norm kadrolarına yönelik çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır?

2. Norm kadro çalışmalarında hangi yöntem/yöntemler uygulanmaktadır?

3. Norm kadro çalışmaları sonucunda BT öğretmenleri norm kadro fazlası durumuna düşerek görev yaptıkları okulların dışında başka okullara tayin edilmeleri söz konusu olacak mı?

 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda yer alan soruların Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından

Anayasa’nın 98’inci ve TBMM iç tüzüğünün 96 ve 98’inci maddeleri uyarınca yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 04/06/2011 tarihli ve 27954 sayılı Mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 632 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü Maddesinin (B) Fıkrası ile 4924 sayılı Kanun Uyarınca Sözleşmeli Personel Pozisyonlarında Çalışanların Memur Kadrolarına atanması Amacıyla Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin 1’ inci maddesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarında ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca vizelenmiş veya ihdas edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanlar memur kadrolarına atanmışlardır.” hükmü ile 4(B) kapsamındaki sözleşmeli personel memur kadrolarına atanmışlardır.

Buna göre;

1. 5393 sayılı Belediyeler Kanununun 49’ uncu maddesi hükmüne göre istihdam edilip, kadro karşılığı tam zamanlı çalışan “Avukat, Veteriner, Mühendis, Teknisyen” gibi sözleşmeli personel ise yukarıda zikredilen 632 sayılı KHK kapsamında değerlendirilmeyerek kapsam dışı bırakılmıştır. Mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personel söz konusu yasal düzenleme kapsamanda niçin değerlendirilmemiştir?