AYDINPOST HABER SERVİSİ- AKP’li Milletvekili adaylarının Söke’deki pamuk tarlasında yaptıkları açıklama sırasında fotoğraf karesine Söke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız’ın girmesi Aydın siyasetinin gündemine oturdu.

METİN LÜTFİ BAYDAR: “BÜROKRATLAR BİR SİYASİ PARTİNİN PİYONU”

Demokrasi tarihimiz, devlet bürokratlarının bir siyasi partinin piyonu haline getirildiği daha sorunlu bir dönem yaşamamıştı. AKP hükümeti, iktidarı boyunca, kadrolaşma; yani vatandaşlar arasında ayrım gözeterek, kendi yandaşını her kademedeki devlet alanına yerleştirme pervasızlığında çığır açtı adeta. Gün geçmiyor ki; bir vali, kaymakam ya da herhangi bir devlet bürokratı daha AKP il başkanı gibi ortalıkta arz-ı endam etmesin. Politik alanda “etik ve erdemden yoksun bir davranış modeli” olarak siyaset bilim derslerine konu olacak bir vakayla karşı karşıyayız.

AKP, yandaş bürokratları, seçim çalışanı gibi kullanmasının dışında; çeşitli yıldırma yöntemleriyle de, geri kalan bürokratlar üzerinde bir baskı uygulamaktadır. Bu su götürmez gerçeğe dair fazla değil daha iki gün evvel yaptığımız uyarılar, sarfınazar edilmiş, görmezden gelinmiştir. Ancak ne yazık ki haklılığımız bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Nitekim 7 Ekim tarihinde, seçim çalışmaları nedeniyle Söke’de bulunan AKP heyeti içerisinde, Söke İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız’ın da yer alması, bu husustaki iddialarımız ve ifadelerimizin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. İlçe Müdürü Seyit Yıldız, adeta bir AKP çalışanı gibi seçim faaliyetinde bulunarak, çeşitli vaatlerde bulunan heyetle birlikte hareket etmiştir. Basında çıkan haber ve fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere, bir devlet bürokratı, AKP’nin seçim çalışmasını yürütenler arasındadır.

AYDIN VALİSİ AKP İL BAŞKANINDAN HALLİCE

İşin vahim kısmı ise, tüm bunlara rağmen Aydın Valisi herhangi bir icraat ya da açıklamada bulunmamıştır. AKP İl Başkanı’ndan hallice olan Aydın Valisinin suskunluğu elbette ki manidardır. Şu halde sorulması gerekenleri sormak bize düşüyor. Söke İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, hangi sıfat ve gerekçelerle AKP seçim çalışmalarında yer alıyor? Böylesi bir durum yasal ve etik açılardan nasıl mümkün oluyor? Devlet bürokratlarının işleri arasında siyasi partilerden birinin borazanlığını yapmak var mıdır? Bu vahim tablonun gösterdiği tek bir gerçek var; AKP iktidarı, devleti kendi siyasi çıkarlarına göre dizayn edilecek bir model haline getirerek, kadrolaşma cihetini seçmiştir. Yine, AKP’nin bürokratlar üzerindeki baskısı açığa çıkmıştır. Biz üzerimize düşen tarihi görevle bir kez daha sesleniyoruz; 1 Kasım tarihinden itibaren AKP iktidarda olamayacaktır ve devlet çalışanı gibi değil de, AKP çalışanı gibi hareket etmiş tüm bürokratlar, bunun hesabını verecektir.