Pamuk üreticisinin sıkıntılarını dile getiren Lütfü Baydar; çiftçilerin borç ertelemesi talepleri olduğunu TBMM oturumunda iletti. Hafta sonu başlayan Salı gününe kadar devam eden aşırı yağışların büyük zarar verdiği Söke’nin Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş’ı arayan Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, geçmiş olsun dileklerini iletmenin yanında bilgiler aldı.
TBMM’nin oturumunda kürsüye çıkan CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar, pamuk üreticilerinin son yağışlar sonrasında ürününü hasat edemez hale geldiğini söyledi. TBMM oturumunda konuşan Milletvekili Baydar; “pamuk ürününde iki türlü zarar gelmiştir. Birinci olarak standart-1 olan pamuğun rengi matlaşarak kalite kaybına neden olmuş ve büyük zarar meydana gelmiştir. İkinci olarak yaprak döktürücü uygulamasıyla yaprağı dökülen ve kozası açılan pamukta en az yüzde 20-25 verim ve kalite kaybına uğramıştır. 365 bin dekar pamuk ekili arazinin 340 bin dekarı zarar görmüştür” dedi.
Üreticilerin sıkıntılarını dile getiren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar konuşmasında üreticilerin taleplerini de dile getirdi. Baydar, hasat süresinin uzaması ve ürün parası gecikmesi nedeniyle vadesi gelmiş ve gelecek olan Ziraat Bankası ve Tarım Kredi borçlarının 2-3 yıla yayılarak ertelenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.