CHP'li Milletvekili Baydar'ın açıklamasında, "21 Aralık 2011 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Faruk Çelik’in cevaplaması istemiyle İktisadi ve İdari Bilimler Mezunlarının durumlarını içeren soru önergesi vermiştim. Bu önergemde 2012 yılı içerisinde KPSS ile İktisadi ve İdari Bilimer Fakültesi mezunlarından alınması düşünülen kadro sayılarının ne kadar olacağını sormuştum. Ayrıca 4001 genel kod uygulamasının kaldırılıp kaldırılamayacağını,İktisadi ve İdari Bilimer Fakültesi mezunlarının kendi ihtisas alanlarına uygun kodlarla alımlarının gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceğini, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı öncülüğünde mezun sayılarının dikkate alındığı bir planlamanın yapılıp yapılmadığını sormuştum.

8 Şubat 2012 tarihinde bu soru önergeme verilen cevapta ise 2012 KPSS ile yerleştirme yapılmasının planlandığı fakat ne kadar sayıda İktisadi ve İdari Bilimer Fakültesi mezunu alınacağının şu an için bilinmediği, kamu kurum ve kuruluşlarından gelecek sayıya göre belirleneceği belirtilmiştir. Ayrıca 4001 kodunun kaldırılamayacağı bunun nedeninin de, 4001 kodunun kurum ve kuruluşlarının belli bir öğrenim gerektirmeyen kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemlerinde kullanılan bir kod olması gösterilmiştir.

Bakanlığın vermiş olduğu cevap değerlendirildiğinde; İktisadi ve İdari Bilimer Fakültesi mezunu arkadaşlarımızın taleplerinin hükümetçe karşılanamadığı, ihtisas alanlarının kabul edilmediği ve de hükümetin bir programının olmadığı anlaşılmaktadır. Almış oldukları eğitimleri ile kamunun her alanında görev alabilecek düzeyde olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının uğramış oldukları bu haksızlığa son verilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Haklı taleplerinizi dile getirmeye devam edeceğim. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri yer aldı.