Halen okulun bayanlara yönelik ücretsiz olarak eğitim verdiğini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Güler Öğüt, “ Okumuz halk eğitim ile birleştirilerek paralı hale getirilmek isteniyor” dedi.
Okul"da yapılan çalışmalar sonucu pek çok bayanın sanat öğrenerek dükkan açtıklarını söyleyen Güler Öğüt, “Biz yaptığımız çalışmalar ile Halk Eğitimin çok önündeyiz. Halk Eğitim"in usta öğreticileri bile burada kurs görüyor. Gerisini siz düşünün. Bizi bu halk eğitim ile birleştirmek istiyorlar. Burası bir apartman ve sadece bayanlara yönelik olarak çalışıyor. Genel Müdürlüğümüz bile Halk Eğitim"den farklı. Burada öğrendikleri ile para kazanıp kızını evlendiren arkadaşlarımız var. Şu anda bütün kursiyerlerimiz korku içinde. Şu kriz ortamında parasız bir eğitim kurumunu paralı hale getirilerek, bu bayanlarımız tekrar eve mi kapatılmak isteniyor.” şeklinde konuştu.
Konuyu Aydın Vali Yardımcısı Alp Arslanargun" a da ilettiklerini söyleyen Güler Öğüt, “Vali yardımcımız bize devlet böyle bir karar almışsa kapanacağını söyledi. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi İnternet sitesinde bile okulumuzun ismini kaldırmış. Her şeye bitmiş gözü ile bakıyorlar. Burayı halk eğitimle birleştirerek bayan ve erkek karışık bir hale getirecekler. Paralı hale gelmesinin yanı sıra muhafazakar bir aile yapısı içinden gelen bayanlarımız belkide eğitimlerini yarım bırakacak. Biz Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar"ın “ Karar verdim. orası kapatılarak halk eğitimle birleştirilecek” dediğini duyduk. Bence sayın Milli Eğitim Müdürü konu hakkında bilgi sahibi değil. Daha bizim okulumuzun içerisinden bile girmedi. Burada Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü kendi başına karar alıyor. Ama bizde okulumuzu kapattırmamaya kararlıyız” diye konuştu.
Okulda eğitim gören bayanlar ise özellikle Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar"a seslenerek, “Milli Eğitim Müdürümüz gelsin bizim neler ürettiğimizi görsün. Biz burada öğrendiklerimizle işler yapıp ailelerimize de gelir sağlıyoruz. Hem öğrenip, hem üretiyoruz. Lütfen bu hakkımızı elimizden alıp, bizi evle mahkum etmesinler” ifadelerini kullandılar.