Didim Belediye Meclis Üyeliğine seçilen ilk kadın Belediye Meclis Üyeleri olma sıfatını kazanan CHP Didim Belediye Meclis Üyeleri Şehriban Karakış ve Özlem Girgin Aydın ile AK Parti Didim Belediye Meclis Üyesi Figen Cevrem Gürsoy yapacakları çalışmaları değerlendirdi.
Seçilmiş olmalarının kendileri açısından sevindirici bir durum olduğunu söyleyen CHP Didim Belediye Meclis Üyesi Şehriban Karakış, “Bu kadar yüksek bir oyla seçilmemiz bizim açımızdan sevindirici bir durum. CHP"den seçilen iki bayan olarak rozetlerimizi çıkararak Didim için çalışacağız. Tabii öncelikli bayan olmamızdan dolayı da ilçemizdeki bayanların sorunlarının çözümü noktasında çalışmalarımız olacaktır. Bu anlamda meclisimize bir beyaz masa kurmayı planlıyoruz. Burada bayanların erkek olan belediye meclis üyelerine anlatamayacağı sorunları dinleyeceğiz ve çözüm yolları arayacağız. Bu çalışmada mecliste buluna bayan arkadaşlarımızla arayacağız” dedi.
CHP Didim Belediye Meclis Üyesi Özlem Girgin Aydın da, “Partimizin diğer Bayan Meclis Üyesi Şehriban Hanım seçilecek konumdaydı ama benim 9. sırada bulunmam ve seçilmeme için bayanlar da destek görmem şarttı. Bu anlamda erkek seçmenlerinden de olumlu tepkiler aldık ama kadının gücünü bu seçimlerde gördük. Bayanlarımız desteğiyle meclis girdim ve bunun sorumluluğunu taşıyorum. Öncelikli sorunların çözümü yönünde çalışmalarımız olacak. Biz yeni seçildiğimiz için acemilik dönemi de yaşayacağımızı düşünüyorum ama en kısa zamanda bu durumu düzelterek başta bayanlara olmak üzere Didim"in sorunlarını çözümünde etkin rol alacağımız ümit ediyorum” diye konuştu.
AK Parti"li Belediye Meclis Üyesi Cevrem Gürsoy ise, şunları söyledi: “Didim"de yapılacak çok iş var. Bu anlamda bizler neler yapabiliriz, bu çok önemli. Ayrıca bayanlarında çektiği sıkıntılar var; Örneğin yazın Didim"de iş bulabilen bayanlar kışın işsiz ve eşlerinin eline bakıyor. Bu durumda olan veya çalışmak isteyen bayanlara ne gibi çözümler getirebiliriz, bunları ele alcağız. Kadınlarımızın akşam sokakta rahat gezemiyor, eşlerinde şiddet gören bayanlar var, bunların sorunlarını nasıl çözebiliriz. Bu sorunları diğer arkadaşlarımızla nasıl çözebiliriz konusunu ele alacağız. Kadınların sosyal yaşamdan uzaklaşmaması için neler yapabilir izi tartışacağız ve bunları ele aldığımız gibi Didim"in sorunların çözümü konusunda da mecliste üzerimize düşen görevi de yapacağız”