Aydın Belediye Meclisi'nin Nisan ayı 2. oturumu, belediye meclis salonunda Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapıldı.
İl merkezinde yaşayan 40 yaş ve üzeri bayanlarda sağlık taraması yaparak, meme kanserinde erken tanı ve tedavi hususlarında halkı bilinçlendirme amaçlı çalışmaların başlatılması ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ile müşterek çalışma yapılması hususu komisyon çalışmalarının devam etmesi nedeniyle Mayıs Meclisi"nde görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.
2010 Yılı Gelir Ücret Tarifesinin 3–11 Belediye Çalışanları Dışında Yol Bozma Ücretleri bölümünde değişiklik yapılması hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon raporu doğrultusunda 500 ve üzerindeki geçmeli ve beton parke kazı çalışmalarında belediyeye birim maliyetinin düşük olacağı düşünüldüğünden kazı ve dolgunun standartlara uygun yapılması koşuluyla metrekare birim fiyatının 15 TL olarak uygulanmasına oybirliği ile karar verildi.

TELEFERİK ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Pınarbaşı-Aytepe Mesire alanında mevcut Teleferik tesisinin işletilmesinde yolcu taşıma ücret tarifesinin belirlenmesi ve 2010 yılı gelir ücret tarifesinde belirlenen ücretin yer alması hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon raporu doğrultusunda büyükler için 1.00 TL, ilköğretim öğrencileri için 0.75 Kr ücret alınmasına oybirliği ile karar verildi.
Aydın Belediyesi olarak üyesi olduğumuz ÜNİBEL A.Ş.'nin sermaye arttırımına, payımıza karşılık 9 TL iştirak de bulunup bulunulmayacağı, bulunacaksa bedelin ödenmesi hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Belediyesi Kadın Konukevi İşleyiş Yönergesinin bazı maddelerinde değişiklik yapılması hususu Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonunda çalışmaların devam etmesi nedeniyle Mayıs ayı meclis toplantısında görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.
Meclis gündem maddelerinin tamamlanmasından sonra Mayıs ayı Meclis toplantısı 1. oturumunun tarihi 03 Mayıs 2010 Pazartesi günü saat 18.00 olarak belirlendi. -iha