Didim Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan bilgilendirme seminerine bayanlar fazla ilgi göstermezken seminer öncesinde konuşan Didim Devlet Hastanesi Başhemşiresi Şerife Ege hafta dolayısıyla bu tür bir semineri düzenlemeyi doğru bulduklarını söyledi. Ege, “Günümüzde bayanlar arasında en fazla görülen kanser türlerinin başında gelen Meme kanseri toplumumuz ve bayanlar açısından önemli. Son yıllarda erkekler arasında da nadirde olsa görülmeye başlana Meme kanserinde erken teşhis çok önemli.”şeklinde konuştu.
Didim Devlet Hastanesi ebelerinden Saliha Akgün slayt eşliğinde yaptığı konuşmasında ilk olarak Meme’nin tanımı ve işlevi hakkında bilgiler verirken “Meme kanseri anormal büyüme ve çoğalma neticesinde ortaya çıkan bir durum. Kadınlar arasında en sık görülen kanser türlerinden birisi. Yapılan araştırmalarda dünyada her 3 dakikada bir kadın meme kanserine yakalanırken, her 11 dakikada bir kadın meme kanserinden dolayı hayatını kaybediyor.”dedi.
Dünyada yapılan araştırmalarda meme kanserinin siyah renkli bayanlara nazaran Beyaz renkli bayanlarda daha fazla görüldüğünün de tespit edildiğini dile getiren Akgün “Obezite, aşırı içki tüketimi, sağlıksız beslenme meme kanserini tetikleyen etkenler arasında yer almaktadır. Ayrıca hiç doğum yapmayan ya da ileri yaşta doğum yapanlarda görülme sıklığı daha fazla; bunun dışında iyi huylu kanser türleri de rastlanmaktadır. Kadınlarımız kendi kendine kontrol ederek de erken teşhis yapabilir. Ayrıca dengeli beslenme ve doktor kontrolü ile de bu hastalığın önüne geçilebilmektedir.” ifadelerini kullandı.