TDH Kadın Kolları Aydın İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Liderlik Eğitimi ve Motivasyon" konferansına TDH Söke, İncirliova, Nazilli, Koçarlı ve diğer ilçelerden gelen partili kadınlar katıldı.
Toplantıda konuşan TDH Kadın Kolları Aydın İl Temsilcisi Belgin İlker, TDH" nin kadınlara bakışı ve kadınlara verdiği önemden bahsederek, “Bu bir ülke işi, ülkesini seven ve ülkesine hizmet etmek isteyen kadınlara ihtiyacımız var. Kadınlarımızın siyasal bilince sahip olabilmeleri için eğitim ve öğretim sorununun üstüne daha çok gidilmesi kadının eğitilmesi için daha çok çalışmalar yapılması gerekmektedir” dedi.
İlker, TDH Lideri Mustafa Sarıgül" ün söylemlerine de vurgu yaparak; “"Ben ne zaman Ankara"ya 150 kadını taşırım o zaman ülke kurtulmuştur diyebilirim" diyen Sayın Sarıgül gibi bir liderimiz var. Bu çok önemli bir söylemdir. Kadının siyasetteki yerinin ne halde olduğunun belli olduğu bir durumda, hedefi en az 150 kadın milletvekili olan bir görüşü temsil ediyoruz” diye konuştu.
TDH Kadın Kolları Aydın İl Temsilcisi Belgin İlker" in konuşmasından sonra Eğitim danışmanı Fatih Doğruyol “Liderlik Eğitimi ve Motivasyon” konularında TDH" li kadınları bilgilendirdi. Doğruyol, liderliğin insanları etkileme gücü olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “Liderlik sürecinin iki temel bileşeni vardır. Birinci bileşen amaçtır. Lider ne yapmak istediği hakkına berrak bir fikir sahibidir, engeller karşısında yılmadan yoluna devam edecek gücü vardır ve bu gücü kendisinden alır. İkincisi ise tutkudur. Lider yaptığı işi ve o işi yapmayı sever. Umut uyanık insanın rüyasıdır. Umut olmadan yaşayamayız. Tutkularını dile getiren lider diğer insanlara umut ve ilham verir” -iha