Bu arada, kutlamalar kapsamında Kuşadası Belediyesi tarafından ev ev dolaşılarak Kuşadalı kadınlara 10 bin adet karanfil dağıtıldı.
Her yıl kamu kuruluşlarında, hastane ve huzurevinde çalışan, çarşılarda sokaklarda gördüğü kadınları kutlayan ve kırmızı karanfiller dağıtan Başkan Altungün ile eşi Sebahat Altungün,
ilk olarak Kuşadası Belediyesi önünde toplanan kadınlara tek tek karanfil dağıttı, daha sonra Belediye personeli ve kadın vatandaşların da günlerini kutlayarak çiçek dağıttı.
Belediye binasından Huzurevine geçen Başkan Altungün, burada yaşayan büyüklerin ve personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayıp, karanfil dağıttı. Son olarak Devlet Hastanesini ziyaret eden Başkan Altungün ve eşi, Başhekim Tayfun Vural ile birlikte hem bayan personellere hem de hastanede bulunan tüm bayan vatandaşlara çiçek verdi. Gün boyu ve gece devam eden etkinlikler kapsamında Kuşadası Belediyesi tarafından üzerinde Kuşadası Kuşadalı kadınlara dağıtıldı.
Bu arada Kuşadası Belediyesinin katkılarıyla Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi de 8 Mart Dünya Kadın Gününde Kültür turu düzenledi. Özellikle Kuşadası'nın İkiçeşmelik, Cumhuriyet mahalleleri gibi dışarıdan göç alan ve çevremizdeki ören yerlerine hiç gitmemiş olan kadınlar tura katıldı. Rehberler Derneği üyesi kadın rehber İlknur Keser'in anlatımıyla kültür turuna katılan kadınların büyük kısmı ilk kez Efes ve Meryemana"yı ziyaret etti.
Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün; 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Artemis ve Meryem Ana gibi tarihte yer almış kadınların yaşadıkları mekanları ziyaret etmek için en uygun gün olduğunu belirterek, kültür turunun önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi. -iha