Geçtiğimiz sezonda erkek taraftarların egemen olduğu tribünlerden atılan küfürler nedeniyle defalarca uyarı cezası alan takımlar bu sezon oynanan maçlara bayanların ilgi göstermesi nedeniyle tribünlerdeki kötü tezahüratın önüne geçildi. Bayanların tribünlere olan etkisini daha da artırmak isteyen Aydınspor 1923 kulübü harekete geçerek daha fazla bayan futbol severi sahalara çekmek için bayan taraftar grubu kurmak için çalışma başlattı
Bölgesel Amatör Lig"de şampiyonluk mücadelesi veren Aydınspor 1923"ün maçlarına çok sayıda bayan taraftar gelirken, Asi Kankalar Grubu"nun yer aldığı kapalı tribünde de çok sayıda bayan taraftar maçlarda Aydınspor 1923"ü destekliyor. Geçtiğimiz sezon Adnan Menderes Stadında oynanan maçlarda kötü tezahüratın önüne geçilemezken, bu yıl maçlara gelen çok sayıda bayan taraftar nedeniyle tribünlerden küfürlü tezahürat sesleri yükselmiyor. Arada sırada hakeme yada kötü futbola kızan taraftarların küfür ettiği anlarda hemen duruma el koyan tribün liderleri bayanların olduğunu dikkat çekip küfürlü tezahüratın sona erdirilmesine sağlıyor.
TİRÜBÜN LİDERLERLERİ DURUMDAN MEMNUN
Bayanların maçlara olan ilgisi artmasının kendilerine mutlu ettiğini ifade eden Aydınspor 1923 takımının taraftar grubu Asi Kankalar"ın amigosu Coşkun Çakırca, bu yıl bayanların maçlara olan ilgisinin artmasına grubunda lider olan Aydınspor 1923"ün başarılı sonuçlar almasına bağladı. Aydınspor"un Süper Lig"e çıktığı sezon maçlarda yoğun bir bayan katılımı olduğunu ifade eden Çakırca, “Son yıllarda tribünlerde bayan taraftar sayısı bir hayli düşmüştü. Bu yıl Aydınspor 1923"ün Aydın"a yaşattığı bir heyecan var. Bu heyecan, bayanları da tribüne çekmeye başladı. Grubumuzla maçlara gelen bayanlar, hem küfrü engelliyor, hem de tribünlere renk katıyor. Aileleri, bayanları Adnan Menderes Stadı"nda görmek istiyoruz. Bu haftaki Çine Madran deplasmanımızda bayanların yoğun talebi olursa bayanlara özel otobüs kaldırabiliriz” şeklinde konuştu.
KADIN TARAFTAR GRUBU KURULACAK
Bu sezon kendi evinde oynadığı iki maça çok sayıda bayan taraftarın gelmesinin ardından harekete geçen Aydınspor 1923 yönetimi bayanlara özel taraftar grubu kurma çalışmaları başlattı.
Bu sezon tribünlerde ender rastlanacak düzeyde bayan taraftarların sayısının arttığını dikkat Çeken Aydınspor 1923 Basın Sözcüsü Suat Deniz, Adnan Menderes"te oynadıkları iki maçta ciddi sayıda bayan taraftar olduğunu dikkat çekti. Maçlara gelen bayan taraftarın artması için çeşitli çalışmalarda yapacaklarını kaydeden Suat Deniz, “Maçlarımıza gelen bayan taraftar sayısı önümüzdeki maçlarda daha da artacak. Kendi evimizde oynadığımız iki maçta yoğun bayan taraftar kitlesi tribünlerdeki kötü tezahüratı bitirme noktasına getirdi. Özellikle bu hafta evimizde oynadığımız Muğla maçında hiçbir kötü tezahüratın olmaması bizleri sevindirdi. Futbolun güzel yüzünü Aydınlılara gösterebilmek için bir takım çalışmalarda yapacağız. Maçlara gelen bayan taraftarların sayısını artırmak için öncelikle Türk futbolunda bir ilki gerçekleştirerek bayan taraftar grubu kuracağız. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Ayrı yeten önümüzdeki günlerden itibaren Aydın"daki ilköğretim ve liselere futbolcularımızla birlikte ziyaretlerde bulunacağız. Biz kulübümüzün adının başarılarıyla olduğu kadar spor severlere gösterdiği örnek davranışlarla anılmasını istiyoruz” dedi.