Belediye Meclis Salonu"nda düzenlenen toplantıya Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Meclis Üyeleri Saadet Kavasgil, Sema Coşkun Yayla, Türk Kadınlar Birliği, Türk Kadınlar Konseyi, Evkaday Derneği, Aktif Emekli Kadınlar Derneği, TOBB Girişimci Kadın Kurulu, İŞKAD Derneği, Efeler Lions Derneği, Ev Eksenli Kadınlar Derneği, Aydın Barosu Kadın Komisyonu, 2000 Yılı Evhanımları Derneği ve Kadın Hakları Derneği başkan ve üyeleri katıldılar.
Kadın sivil toplum örgütlerinin en tecrübeli ve en genç başkanları ile birlikte toplantıyı başlatan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Seçim döneminde "Kadın Meclisi"nin kurulması sözünü vermiştik. İşte buradan hareketle özellikle Aydın"daki kadın sivil toplum örgütlerinden oluşan "Aydın Kadın Meclisi"nin kuruluşunu açıklıyoruz. Amacımız siyasi ve etnik ayrım yapmadan kadın sorunlarına el atmaktır” dedi.
Başkan Çerçioğlu, daha sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aydın Kadın Meclisi"nce 1 ay önce hazırlanan etkinlik programını okudu.
Programa göre 08 Mart 2010 Pazartesi günü saat 10.00"da Atatürk Anıtı'na çelen konulacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı"nın ardından hazırlanan basın bildirisi okunacak. Saat 11.00"de TOBB işbirliği ile Aydın Belediyesi Meclis Salonu"nda Fatih Doğruyol"un sunumuyla "Her şey Seninle Başlar" adlı panel yapılacak. Saat 17.00"de Aydın Belediyesi Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi"nde "Aydın Kadın Sanatçılar" tarafından hazırlanan Karma Resim Sergisi açılacak.
09 Mart 2010 Salı günü saat 11.00 İsmet Sezgin Parkı"nda El Emeği Üretim Merkezi"nin, saat 12.00"de Merkez Kipa"da El Emeği Teşhir Mağazası"nın açılışı yapılacak. Saat 13.30"da Nevzat Biçer Toplantı ve Nikah Salonu"nda ADD - ÇYDD - ADÜ Topluluğu işbirliği ile "Türkiye'de Toplumsal Değişme ve Kadın" konulu panel gerçekleştirilecek. Panelde Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Prof. Dr. Tülay Özerman, Yrd. Doç. Dr. Müslime Güneş, Av. Hüsniye Mercimek konuşma yapacak. Saat 14.30 Aydın Belediyesi Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi"nde Türk Kadınlar Birliği İşbirliği Araştırmacı Yazar İlknur Günütürk Kalıpçı tarafından "Atatürk ve Türk Kadını" adlı Tiyatral Gösteri sunulacak. Saat 20.30"da Aydın Belediyesi Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi"nde Türk Kadınlar Birliği işbirliği ile Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?" adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.
10 Mart 2010 Çarşamba günü saat 20.00"de Aydın Belediyesi Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi"nde Kemer Toplum Merkezi kursiyerlerinin sunacağı Skeç gösterisi ile etkinlikler son bulacak.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan etkinliklere tüm Aydın halkını davet eden Başkan Çerçioğlu, “Bu kadar kısa bir sürede dolu dolu bir program hazırlayan "Aydın Kadın Meclisi"ne çok teşekkür ediyorum. Kadın Meclisi olarak bundan sonraki çalışmalarımız proje üzerine olacak. Belirlediğimiz projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Aydın"da ilk defa 11 kadın sivil toplum örgütünün ve temsilcilerinin aynı çatı altında toplanmasından son derece mutluyum. Türkiye"de bir ilk olan bu proje beni çok heyecanlandırıyor” şeklinde konuştu.
8 Mart haftası dolayısıyla Aydın Belediyesi tarafından toplantıya katılan kadınlara karanfil dağıtıldı.
Kadın Sivil Toplum Örgütleri en tecrübeli Başkanı olarak konuşan Türk Kadınlar Konseyi Gürsel Şişman, “Belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu başkanlığında kurulmuş olan meclise ihtiyacımız olduğunu düşünüyor, bu meclisin çok güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.
Toplantıya katılan en genç başkan olarak söz alan İŞKAD Derneği Başkanı Sermin Kırıcı, “Amacımız Aydın"daki kadın istihdam sayısını arttırmaktır. Kadın Meclisi"nin projeler üreterek buna destek olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Aydın Kadın Meclisi"nin alt komisyonları Eğitim, Sağlık, Ekonomi ve Sosyal Sorunlar Komisyonu olarak belirlendi. Meclisin 3 ayda bir, alt komisyonların ayda 1 kere toplanması kararlaştırıldı. -iha