8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Söke Belediyesi Kadın Komisyonu ve Sivil Toplum Kuruluşları yağan yağmura aldırmadan Atatürk Anıtı"na çelenk sundu.
Yağmura rağmen gerçekleşen çelenk sunum töreninde Söke Belediyesi Kadın Komisyonu Başkanı Sevim Şahin, Türk Kadınlar Birliği (TKB) Söke Şubesi Başkanı Filiz Aykanat, Söke Muhtaç kadınlara Sığınma Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hatice Atay, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Söke Şubesi Başkanı Nimet İncedal, Söke Alevi Kültür Derneği"nin yanı sıra CHP Kadın Kolları Başkanı Nurten Sukayar, DP Kadın Kolları Başkanı Yasemin Kaya, DSP Kadın Kolları Başkanı Gürdal Tuncay ve üyeleri katıldı.
Kadınlar Günü çelenk sunum törenine Söke Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Necdet Özekmekçi, DSP Söke Belediye Başkan Adayı Reşit Ünal Kızılırmak, CHP"li Belediye Meclis Üyeleri ve adayları da katılara Kadınlara destek verdi, günlerini kutladı.
Sivil toplum örgütleri adına açıklamayı Türk Kadınlar Birliği Söke Şubesi Başkanı Filiz Aykanat yaptı. Kadınlar gününün eşitlik ve hakları için mücadele eden kadınların uluslar arası bir dayanışma günü olduğuna dikkat çeken Filiz Aykanat; Türk kadınlarının toplumsal ve siyasal yaşamda hak ettiği yeri almaları gerektiğini söyledi. Öncelikle kadınların bilinçlenmesi ve eğitilmesi gerektiğini belirten Aykanat; “Sonuna kadar savunduğumuz kadın hakları ile ilgili mücadelelerin ve bu alandaki önderlik ve yol göstericilik görevimiz aynı zamanda Cumhuriyet rejimine sahip çıkmakla eş anlamlı olduğunu görmek ve idrak etmek durumundayız. Genç Türkiye Cumhuriyeti"nin çalışkan, fedakar, ülkesinin geleceğine katkıda bulunmak isteyen kadınlara ihtiyacı vardır. Biz kadınlar her türlü fedakarlık ve göreve hazırız” diye konuştu.