Kuşadası Belediyesi"nde 1 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen imar operasyonunda tutuklanarak cezaevine konulan bayan belediye mühendisi, kriminal incelemenin ardından mahkemenin verdiği ara kararla serbest bırakıldı.
Bilindiği gibi, Kuşadası Türkmen Mahallesi"ndeki Yeni Selçuk isimli bir yapı kooperatifinde sahte belgelerle kat irtifakı kurulduğu ve sahte inşaat ruhsatı verildiği yolundaki bir ihbar üzerine harekete geçen Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Savcılığın talimatı üzerine Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri 1 Temmuz tarihinde Kuşadası Belediyesi Fen İşleri baskın düzenleyerek, bilgisayarlara el koymuştu. Söz konusu belgelerin 31 yaşındaki B.S. isimli bayan inşaat mühendisinin bilgisayarında hazırlandığı yolundaki iddia üzerine de olayla ilgili olarak bayan inşaat mühendisi gözaltın alınmıştı. Polis, olayla ilgili olarak daha sonra Yeni Selçuk Konut Yapı Kooperatifi"nden E.K. isimli bir şirket yetkilisini de gözaltına alırken, Kuşadası Belediyesi İmar İşleri"nde çalışan 4 personel ile yapı kooperatifinin müteahhitliğini yapan şirketteki 3 kişinin daha ifadesi alınmıştı. Sorgulamanın ardından mahkemeye çıkarılan bayan belediye mühendis B.S. ile kooperatif yetkisi E.K. resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanarak, cezaevine konuşmuştu.
1 Temmuz tarihinde resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanan bayan belediye mühendisi B.S., toplanan deliller ve polis kriminal laboratuarındaki incelemenin mahkemeye ulaşmasının ardından, resmi evrakta sahtecilik yapmadığı ve isnat edilen suçun niteliğinin değişmesi nedeniyle avukatının müracaatı sonucu, hiç duruşmaya çıkmadan ara karar ile serbest bırakıldı. Kuşadası Sulh Ceza Mahkemesi"nin ara kararıyla tutukluluğu kaldırılan B.S. tutuklu bulunduğu Aydın E Tipi Cezaevi"nden serbest bırakıldı.
B.S., teknik incelemenin ardından suçsuz olduğunun anlaşıldığını belirterek, “Baştan beri suçsuz olduğumu söylüyordum. Şimdi teknik incelemenin ardından yargı da suçsuz olduğuma karar verdi” dedi. B.S."nin avukatı Ömer Günel ise adaletin erken tecelli ettiğini belirterek, “Adalet erken tecelli etmiştir. Yargı titiz bir inceleme yürütmüştür. Titiz ve hızlı bir inceleme sonucu talebimizde haklı olduğumuz anlaşılmış ve müvekkilim hiç duruşmaya çıkmadan ara karar ile serbest bırakılmıştır” diye konuştu.