Emine Erdoğan, Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde, 2010 yılı içinde büyükler kategorisinde, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında altın madalya kazanan kadın milli sporcular ve anneleri onuruna akşam yemeği verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadın spor takımlarının elde ettiği şampiyonlukların 81 ildeki kız çocuklarının hayallerini süslediğini, onlara örnek olduğunu, azim ve kararlılık aşıladığını söyledi.

Gecede konuşan Erdoğan, Türk milletinin gururu sporcularla ve onların aileleriyle birlikte duyduğu mutluluğu dile getirerek, 2010 yılında 22 kadın sporcuyla 3 kadın spor takımının dünya ve Avrupa şampiyonalarında birinciliği göğüslediğini hatırlattı.

Emine Erdoğan, genç sporcuların yetişmesinde emeği olan, onları her an destekleyen, teşvik eden aileleri, antrenörleri ve gecenin düzenlenmesinde emeği geçen Spor Toto Teşkilatı Müdürü Bekir Yunus Uçar'ı, özellikle de anneleri ayrıca tebrik ettiğini söyledi.

Sporcuların şampiyonlukları ardından, ay yıldızlı bayrak önünde İstiklal Marşı'nı söylerken, tüm Türk halkının sevinç gözyaşları içinde onlarla gurur duyduğunu vurgulayan Erdoğan, annelerin o manzara karşısındaki çok daha farklı şeyler hissettiğini bir anne olarak bildiğini söyledi. Erdoğan, ''Bir annenin, evladının başarısı karşısındaki hissiyatını tarif etmek mümkün değildir. Bunu sadece annelerin anlayabileceğini özellikle ifade etmek istiyorum'' dedi.

Kadın sporcularla anne ve babalarının, bir başka noktada da haklı bir gururu hissetmelerini isteyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Sporcularımızın başarısı, dalga dalga büyüyerek, ülkenin her köşesindeki kız çocuklarımızı yüreklendiriyor. Bayan spor takımlarımızın elde ettiği şampiyonluklar, bayan kardeşlerimizin birincilikleri, 81 ilimizde kız çocuklarımızın hayallerini süslüyor, onlara örnek oluyor; onlara azim ve kararlılık aşılıyor.

Benim de içinde yer aldığım, teşvik ettiğim, takip ettiğim onlarca kampanyayla kız çocuklarımızı okulla, eğitimle buluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Şu ana kadar 350 binin üzerinde kız çocuğumuzu ve kadınlarımızı okulla, eğitimle buluşturduk, okuma yazmayla tanıştırdık. Ailelere, kız çocuklarını okula gönderme, okutma konusunda yaptığımız telkinler zaman zaman yetersiz kalabiliyor. Ama onlara, bir başarı öyküsü sunduğunuzda, başarılı bir örnek gösterdiğinizde, yüreklerin ardına kadar açıldığını, adeta aydınlandığını görüyorsunuz.''

Erdoğan, bir köyden, bir kızın okuyup doktor olmasının, o köydeki tüm kızların dünyaya bakışını, vizyonunu, hayallerini ve hedeflerini değiştirebildiğini belirterek, bir mahalleden başarılı bir iş kadını çıktığında, mahallenin tüm kızlarının onu kendileri için örnek alabildiğini ifade etti.

''ELDE ETTİĞİNİZ BAŞARI SADECE ŞAMPİYONLUK DEĞİL''

Okuyarak, meslek eğitimi alarak ailesini geçindiren bir kadının, tüm komşuları, aynı durumdaki tüm yakınları için çığır açabildiğine dikkati çeken Erdoğan, ''İşte, bayan sporcularımızın başarıları bu noktada çok çok önemli. Elde ettiğiniz başarı sadece Dünya Şampiyonluğu, sadece Avrupa Şampiyonluğu değil. Sizler, aynı zamanda, Anadolu ve Trakya'daki milyonlarca kızımıza örnek olarak, onlara rehberlik ederek, onlara ışık tutarak çok daha anlamlı bir başarıyı da elde ediyorsunuz'' diye konuştu.

Emine Erdoğan, Türkiye'nin son yıllarda, her alanda olduğu gibi spor alanında da büyük başarılara imza attığını, büyük organizasyonları başarıyla gerçekleştirdiğini ifade ederek, artık sadece Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde değil, Trabzon'dan Erzurum'a, Kayseri'den Antalya'ya kadar ülkenin her köşesinde uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıldığını kaydetti.

Geçen hafta Erzurum'a giderek, 25. Dünya Üniversiteler Kış Olimpiyatları Tesisleri'ni incelediklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Erzurum'da, uluslararası standartlarda, hatta bazı alanlarda Avrupa'nın en iyisi tesisleri görmek açıkçası bana büyük gurur verdi. O tesisler, Üniversite Kış Olimpiyatları'nın ardından Erzurum gençliğine, bölge gençliğine, tüm Türkiye'ye hizmet verecek. O tesisler sayesinde inanıyorum ki sporda daha fazla başarılı genç görme fırsatını elde edeceğiz. Bir küçük kıvılcım, hiç sönmeyecek bir meşaleye dönüşebiliyor sevgili kardeşlerim. Bir küçük heyecan, büyüyüp umut olabiliyor, hayal olabiliyor, gerçeğe dönüşebiliyor. İşte siz sporcu kardeşlerim bunu başardınız. Siz, kendi hayallerinizi gerçeğe dönüştürdüğünüz kadar, sizi izleyenlere de yol açtınız, kapı araladınız.''

Emine Erdoğan, genç sporculara Türk milletine yaşattıkları gurur için teşekkür ederek, tecrübelerini deneyimlerini ve birikimlerini Türkiye gençliğiyle paylaşmalarını ''özellikle rica ettiğini'' dile getirdi.

Tüm başarılı sporcuları izlemeye hem de gururla izlemeye devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, sporcu gençlere sadece sporda değil hayatın her alanında başarılar ve mutluluklar diledi.

SPOR TOTO MÜDÜRÜ UÇAR

Spor Toto Teşkilatı Müdürü Bekir Yunus Uçar da konuşmasına nazik bir davette kendilerini bir araya getiren Emine Erdoğan'a teşekkür ederek başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın spora dair her türlü bilgiyi o spor dalının içindeki oyuncu, antrenör ve yöneticiden daha iyi bildiğini belirten Uçar, şöyle devam etti:

''Spordan gelen biri olarak en ufak konuda bile bilgi sahibi. Bu spor açısından çok büyük bir gurur. Spora ve sporcuya en ücra köşeye kadar desteğini veriyor. Şampiyon olup da podyumdan iner inmez sporcumuzu arayan bir Başbakanımız var. Bu bizim için büyük bir şans ve kısmet. Bu şansa güçlü bir şekilde sarılmamız gerektiğini biliyorum.

Sizler şampiyon sporcularsınız. Şampiyonluğun ne kadar zor elde edilen bir şey olduğunu bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Sizler Dünya ve Avrupa şampiyonusunuz. Sizlere her zaman destek olmalıyız. Sayın Emine Erdoğan da başarıların daha ileriye taşınması açısından bizleri onurlandırmıştır.''

HALTERCİ NURCAN TAYLAN

Davette sporcular adına konuşan Dünya Halter Şampiyonası'nda 48 kiloda Türkiye'ye altın madalya getiren Nurcan Taylan da daveti dolayısıyla Emine Erdoğan'a teşekkür etti.

Taylan, ''Bizler kazanmış olduğumuz madalyalarla insanlarımızı gururlandırdık, ülkemizin adını dünyaya duyurduk. Bu akşam da davet edildiğimiz için manevi olarak güzel duygular içindeyiz'' dedi.

Sporcular olarak kendilerini büyüten ve hiçbir fedakarlığı esirgemeyen annelerinin de davete katılmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirten Taylan, ''Sporcu olmak meşakkatli bir iş. Dünya ve Avrupa şampiyonu olmak zorlu bir yarış. Burada olan arkadaşlar ipi en önde göğüslediler. En büyük şansımız sporcu ve sporcuyu seven Başbakanımızın olmasıdır. Bu destekler devam ettikçe Türk sporcusunun başarısının yükseleceğinden kimsenin şüphesi olmasın'' diye konuştu.

EMİNE ERDOĞAN'DAN KADIN SPORCULARA HEDİYE

Konuşmaların ardından Emine Erdoğan, aralarında Dünya Kulüpler Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda başarılı olan Fenerbahçe Acıbadem takımı oyuncuları, Dünya Boks Şampiyonu Gülsüm Tatar, Avrupa Atletizm Şampiyonu Nevin Yanıt, Dünya Halter Şampiyonası'nda altın madalya alan Sibel Şimşek ve Nurcan Taylan'ın da bulunduğu sporculara ve annelerine hediyeler verdi.

Bu arada ödül töreni sırasında Fenerbahçe Acıbadem takımı oyuncuları, Emine Erdoğan'a arkasında ''Emine Erdoğan'' yazılı ve imzalı sarı-lacivertli forma ve çeşitli hediyeler sundular.

Muay-thai sporcusu Nurhayat Hiçyakmazer ise Emine Erdoğan'a boks eldiveni hediye etti.

Öte yandan, 2010'da Türkiye'ye atletizmde altın madalya getiren Elvan Abeylegesse ve Alemitu Bekele kampta olmaları nedeniyle yemeğe katılamadılar.