Belediye Başkanı Fadime Orbay, eşi merhum Yahya Orbay"ın ve daha önceki belediye başkanları döneminde çöp döküm alanı olarak kullandıkları alanda, düzenleme çalışması yaparak öncelikle alanı çöplerden arındırdı. Ardından alanda düzenleme yapıp, fidan dikimine başladılar.
Belediye Başkanı Orbay, daha önceden mahallelerden topladıkları çöpleri bu alana boşalttıklarını ancak şehrin büyümesiyle birlikte çöp alanının şehrin göbeğinde kaldığını söyledi. Yıllık bir milyona yakın çiçek ve fidan ürettiklerini kaydeden Orbay, “Eski çöp alanındaki çöplerimizi buradan alarak ilçemizin dışında bir yere taşıdık ve buradaki mezbelelik ortadan kalktı. Bu alanı daha önceden bir salça fabrikası istemişti. Ancak anlaşamadığımız için bu yatırım gerçekleşmedi. Bizde bu alanı fidanlık olarak değerlendirmek istedik. İlk etapta bu alana 500 fidan dikeceğiz. Başta çam fıstığı olmak üzere okaliptüs ve turunç fidanlarımız var. Yaklaşık 60 dönüm olan bu alanı tamamına fidan dikilecek. Burada yetişen fidanlarımızı da parklarımıza, okullarımıza ve mahallelerimize dikeceğiz” dedi.
Diğer yandan İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Bahçesinde ağaçlandırma çalışmasına katılarak çocuklarla birlikte fidan diken Başkan Orbay, “Bu etkinliği çocuklarımız ile birlikte yapmak istedik. Amacımız çocuklarımızı küçük yaşta yeşili sevdirmek” diye konuştu. -iha