Ziyarete AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk"ün eşi Süreyya Ertürk, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız"ın eşi Nurşen Yıldız, Kuyucak Kaymakamı Nuri Özder"in eşi Burcu Özder, İlçe Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Ulukaraağaç"ın eşi Pınar Ulukaraağaç, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık"ın eşi Rümeysa Alıcık, Nazilli Koza Derneği Başkanı Aslı Takmaklı, Nazilli Okyanus Yardımlaşma Derneği Başkanı Ayşe Oktay ve Sosyal Hizmetler Aydın il Müdürü Bilal Cenet ile Aydın Vali Yardımcılarının eşleri katıldı.

Çocuklarla tek-tek ilgilenen Aylin Coş, yılbaşı harçlığı olarak 50"şer TL dağıttı. Harçlıklarını alan çocukların sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Ziyarete katılan Dernekler ise çocuklara yiyecek ve içecek getirdi. Yurtta kalan çocuklar hep alıştıkları Protokol üyelerinin aksine eşleri ile daha mutlu bir görüntü sergiledi.

Ziyaret sırasında kendisini karşılayan çocukların gösterdikleri ilgi karşısında duygulu anlar yaşayan Aylin Coş, İsabeyli 80. Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu"nu ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Bir süre yurtta kalan çocuklarla sohbet eden Aylin Coş, Aralık ayı içinde dünyaya gelen Berdan Koca, Elif Demirel, Hakan Güneş, Bahadır Güney ve Metin Kaya birlikte doğum günü pastası kesti.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Aylin Coş, geçen zamanının geri döndürülemediğini söyleyerek, “Her insanın sevinçli ve hüzünlü zamanları vardır. Devletin sahiplendiği bu çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi gerekmektedir. Yurtlar, sadece beslenme ve barınmaya yarayan çocuk bakımevleri değildir. Burada yaşayan çocuklarımızın iyi birer insan olarak yetiştirilmesi için herkesin elinden geldiği kadar destek vermesi gerekmektedir” dedi.

Çocuklarla bir süre sohbet eden Aylin Coş, nasihatte bulunarak, çok çalışmaları gerektiğini, büyüdüklerinde mutlaka bir meslek sahibi olmalarını ve ülkelerine faydalı birer insan olabilmek için çaba sarf etmelerini istedi./iha