Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Sergi Salonu"nda gerçekleşen açılışa Vali Coş"un yanı sıra Vali Yardımcıları Halis Peker, Celal Ulusoy ve Beyazıt Bestami Alkan, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz ile Aydın Baro Başkanı Sümer Germen ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan Avukat Hacer Türker, Vali Coş ve Aydın protokolüne sergi açılışında kendisini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederek, “Sizlerin burada bulunması bana çok büyük bir onur ve mutluluk verdi” dedi.
Hazırladığı kişisel resim sergisi nedeniyle Türker"i tebrik eden Vali Coş da, “Birazdan göreceğimiz bir birinden güzel eserler, bizim arzu ettiğimiz ve desteklediğimiz bir çalışmadır. Avukat Hacer Türker"i tebrik ediyorum. Sanat çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca ona bu çalışmalarında destek veren aile efradına, yakınlarını da teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki onları desteği olmasaydı, bu güzel çalışmaları yapamazdı. Buradaki davetleriler olarak katkı ve katılımlarınızla gösterdiğiniz ilgiyle bu tür çalışmaların ilimizde daha da artacağına inanıyorum” dedi.
Güzel işlerin ödüllendirilmesi gerektiğinin altına işaret eden Vali Coş, “Her zaman tekrar ettiğimiz bir söz var; "Marifet iltifata tabidir, iltifatsız meta zayidir" Bu söz eskilerin sözüdür. Marifet, hüner, sanat, bilgiyle, itibarla beslenir çoğalır. Bilgi, itibar görmeden körelir azalır, yok olur. Bu yüzden bu tür çalışmaları başta Aydın insanlar olmak üzere herkesin desteklemesi gerekir. Böylelikle yetenekli insanlarımızın ön plana çıkması sağlansın” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Aydın Barosu avukatlarından Hacer Türker"in kişisel resim sergisinin açılışı Vali Coş ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. Daha sonra Türker ile birlikte sergiyi gezen Vali Coş, sergideki eserler hakkında bilgi aldı.