Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi olan Fransa'nın 26 yaşındaki oyuncusu Nicolas Batum, olimpiyat oyunlarında yer alacağı için çok heyecanlı olduğunu ifade etti.
 
İSPANYA MÜKEMMEL BİR TAKIM
 
Şampiyonayı 9 sayı – 8 ribaund ortalamasıyla kapatan Batum, “İspanya harika oynadı. Özellikle savunmada müthiştiler. Çok sert bir takım vardı sahada. Navarro her zamanki gibi olağanüstü oynadı. Pota altında Gasol kardeşlerden bahsetmiyorum bile. İspanya mükemmel bir takım.” dedi.
 
OLİMPİYATLAR İÇİN HEYECANLIYIZ
 
“Biz turnuvada çok iyi bir performans sergiledik.” diyen NBA patentli oyuncu, “Tarihimizde ikinci kez gümüş madalya kazandık. Ayrıca Londra'da olimpiyat oyunlarında yer alacak olmak harika bir duygu. Olimpiyat bizim için çok güzel bir tecrübe olacak. Birçoğumuz ilk kez olimpiyat oyunlarında sahaya çıkacak. Heyecanlıyız.” diye konuştu.
 
TURNUVADA İYİ OYNADIM
 
Gümüş madalya sahibi Fransa’nın önemli isimlerinden olan Batum, “Basketbolumu her geçen gün geliştirmeye çalışıyorum. İki yıl önce ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yer aldım. Bu sene belki finalde iyi oynamadım, ancak turnuvada iyi olduğumu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
 
(ntvspor)