Batman’in gelecek hafta vizyona ‘The Dark Knight Rises’ adlı filmde taraf değiştireceği ve isyan eden halka karşı mücadele edeceği öne sürüldü...

ABD’de yayımlanan saygın haber dergisi Newsweek, kötülükle savaşmasıyla efsaneleşen Batman karakterinin son filminde ezilenleri terk ettiğini yazdı. Filmle ilgili alınan ipuçlarına göre, Batman’in ana düşmanı olan Bane iri yarı, kaslı, tek kişilik bir çete ve en önemlisi de karizmasıyla kitleleri peşinden sürükleyebilen bir karakterken; Batman, “yüzde 1”lik dilim olarak adlandırılan burjuva takımının yanında bir kapitalist olarak kendisine karşı koca bir şehirle mücadele edecek. Ancak filmin sonu ve diğer detaylar bilinmediği için Batman’in kitlelere karşı tavrıyla ilgili tahmin yürütmek mümkün değil.

Milliyet'in haberine göre filmin yönetmeni Christopher Nolan’ın karakterde yarattığı bu değişimi, geçen yıl ABD’de yüzde 1’lik kesim olarak halkın büyük çoğunluğu tarafından hedef seçilen zenginlere karşı başlatılan “Occupy Wall Street” hareketine ima amaçlı yaptığı düşünülüyor. Zira, Batman’e büyük aşk besleyen Selina Kyle’nın da onu “Zamanı geldiğinde hepiniz nasıl bu kadar geniş yaşadığınız ve arkanızdakilere çok az şey bıraktığınıza şaşıracaksınız” sözleriyle uyarırken görülüyor. Bu uyarı, Batman’deki değişimin en açık göstergelerinden biri olarak yorumlanıyor.