Terör örgütü PKK, Batman'da geçen Ağustos ayında yola döşediği mayını patlatarak 4 kişinin ölümüne neden olan 2 teröriste hapis cezası verip, örgütten attığını iddia etti.

Batman"ın Demirlipınar Köyü"nde geçen Ağustos ayında PKK"lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu, aynı araçta bulunan Demirlipınar Köyü Muhtarı ve İHD Batman Şubesi eski Başkanı 47 yaşındaki Sadi Özdemir, ağabeyi BDP eski yöneticilerden 55 yaşındaki Salih Özdemir, Almanya"da oturan kardeşi 45 yaşındaki Sofi Ödemir ile Batman Barosu eski Başkanı 48 yaşındaki Sedat Özevin hayatını kaybetti.

Olayın ardından PKK uzun süre saldırıyı üstlenmezken, bugün terör örgütüne yakın internet siteleri, yola patlayıcıyı yerleştiren teröristlerin cezalandırıldığını yazdı. PKK"nın sözde askeri mahkemesi patlayıcıyı yerleştiren teröristler Ferhat Felat ile Fikri Bermal"ı yargıladı. Kuzey Irak"taki PKK kampında yapılan sözde yargılamada, teröristler Ferhat Felat"a 24 yıl, Fikri Bermal"e ise 20 yıl hapis cezası verdi. 2 terörist PKK"dan da atıldı.

KARAYILAN "OLAYLA İLGİMİZ YOK" DEMİŞTİ

Batman'daki olayla ilgili PKK adına ilk açıklama PKK'nin önde gelen isimlerinden Murat Karayılan'dan gelmişti. Karayılan, olayla ilgilerinin bulunmadığını belirterek şöyle konuşmuştu: 'Bu olayda Kürdistan'da yürütülen demokrasi ve özgürlük mücadelesinde emek sarf eden insanlar yaşamını yitirmiştir. Salih Özdemir'i şahsen tanıyorum. 1991'den beri bazen direkt bazen de telefon üzeri görüştüğüm bu mücadelenin bir insanıdır. Muteber, demokrat, yurtsever bir insandı. Kürt siyaseti içinde yerel düzeyde değişik tutumlar, birbirine karşı farklı grupların iç mücadelesi olabilir. Ama biz hareket olarak hepsini kendi insanlarımız olarak görürüz. Salih Özdemir'in emekleri, kardeşi Sadi Özdemir'in aynı biçimde İHD içinde sarf ettiği emekler, kardeşleri Sıdık'ın da yurtsever çalışmaları bilinmektedir. Aynı biçimde Sedat Özevin de hem baro başkanlığı hem de İHD başkanlığı görevlerinde bulunmuş yurtsever bir insandır. Kürt halkının yürüttüğü özgürlük mücadelesine emeği geçen şahsiyetlerdir. Bu nedenle hareket olarak bu insanları hedeflememiz asla ve asla mümkün değildir. Hiçbir biçimde ne merkezi ne de yerel düzeyde bu insanları hedeflemek söz konusudur. Bunun çok iyi bilinmesi gerekir.'

ÖCALAN"A GÖRE KARANLIK OLAY

PKK lideri Abdullah Öcalan da avukatlarıyla yaptığı görüşmede konuya dikkat çekmiş ve şunları dile getirmişti: 'Bu Batman meselesi nedir? Karanlık bir olaya benziyor. Çok yönlü araştırmak gerekir. PKK'nin üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Komplo olabilir. Batman'da vurulan bir şeyh vardı. Bu aileler ile özel olarak ilgilenilmelidir. Bu oyuna gelmemeleri konusunda uyarılmalılar. Bu konuda diğer aile ve aşiretler de aydınlatılsın, bilinçlendirilsin. Uyanık olsunlar. Bu olay söylediğim gibi bir komplo olabilir ve yeni bir faili meçhuller süreci de başlayabilir. Salih Özdemir ve diğer hayatını kaybedenleri de saygıyla anıyorum... Bu olayda özellikle o arkadaşların evden çıkış gerekçesi ortaya çıkarılmalıdır. Daha önce de söylemiştim; tanınan şahsiyetler geceleri zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalı, tek başına dolaşmamalı.'

İSKENDERUN SALDIRISININ EMRİNİ PKK'NIN AMANOS GRUBU VERDİ

Antalya'da meydana gelen ve 2'si yabancı uyruklu 3 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili iddianame hazırlandı. İddianameye göre olayın faili olduğu belirtilen zanlı, 7 askerin şehit olduğu İskenderun'daki saldırı emrinin PKK terör örgütünün Amanos gücü tarafından verildiğini söyledi. Üniversite sınavını kazanamayınca bunalıma girdiği için örgüte katıldığını anlatan zanlı, patlamadan sonra vicdan azabı duyduğunu anlattı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan 19 sayfalık iddianamede, Antalya'da yaralanan 2'si turist 3 kişinin de aralarında olduğu 7 müşteki yer aldı. 2'si tutuklu 3 sanığın yer aldığı iddianamede, sanık Abuzer Doymaz'ın sansasyonel eylem amacıyla İstanbul'a gönderildiği ifade edildi. Nedret Aydaş ve Hanım Kurt'un da Doymaz'a yardım ettikleri kaydedildi.

Radikal