BDDK Başkanı"nın yurtdışında parası olanların kriz döneminde bu parayı Türkiye"ye getirmeleri gerektiğine ilişkin sözlerine Gelir İdaresi"nden destek geldi.

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, Varlık Barışı Yasası"ndan yararlanma süresinin 2 Mart"ta dolacağını anımsatarak, “Vatandaşlarımızı devletin kendilerine sunduğu önemli fırsattan yararlanmaya çağırıyorum” dedi.

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, bir Kuzey Avrupa ülkesi bankalarında Türkler"in 60 milyar dolar parası bulunduğunu belirterek, “Ülkenin değerlerinin yurtdışına taşınması elbette ki kabul edilemez ve Varlık Barışı"ndaki imkanı hala kullanmamaları da affedilemez" demişti.

Bilgin"in bu sözlerine tamamen katıldığını belirten Gelir İdaresi Başkanı Ulusoy, “Ülkemizin imkanları ve kaynakları sayesinde elde edilen tüm değerlerin yine ülkemizde değerlendirilmesinin doğru olduğuna inanıyorum. Hele ki dünya genelinde yaşanan bu finansal kriz döneminde, ülkemizin sorunlarına çözüm olacak bu varlıkların Türkiye"ye getirilmesinin, bugün her zamankinden daha önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bu yasa fırsattır

Varlık Barışı Kanunu"nun yurt dışında parası bulunan vatandaşlar için çok büyük bir fırsat olduğunu belirten Ulusoy, yasadan yararlanmak için başvuruların vergi dairelerine, bankalara ve aracı kurumlara yapıldığını anımsattı. Net başvuru sayısı ve tutarının Mart ayının ortalarına doğru ortaya çıkacağını söyleyen Ulusoy, “Ancak vergi dairelerine yapılan başvurulara baktığımızda son günlerde yoğun bir başvuru olduğunu gözlemliyoruz” diye konuştu.

Ulusoy, yasadan hem yurtiçinde hem de yurtdışında olup da işletmelerin öz kaynakları arasında yer almayan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile varlığı kanaat verici bir belge ile ispat edilen taşınmazları bulunan vatandaşların yararlanabileceklerini anımsattı.

Son başvuru 2 Mart

Varlık Barışı Kanunu"ndan yararlanmak süresinin 2 Mart 2009 Pazartesi günü sona ereceğini belirten Ulusoy, “Kayda giren bu değerlerden hareketle hiçbir vergi incelemesi yapılamayacağı konusu vatandaşlarımız için önemli bir güvencedir” dedi.


HÜRRİYET