Aslan, yapılan düzenlemeye göre belediye başkanlığı için son başvurusu süresinin 15 Ocak; il genel ve belediye meclis üyelikleri içinse 31 Aralık olarak yeniden belirlendiğini açıkladı.
Son dönemde aday adaylığı başvurusu işlemleri ve başvuru süresi konusunda sıkça sorular almaya başladıklarını beyan eden Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, gerek belediye başkanlığı, gerek il genel meclis üyeliği ve gerekse de belediye meclis üyelikleri için AK Parti"ye çok sayıda başvuru olduğunu ve bu yüzden büyük bir yoğunluk yaşandığını söyledi. Yaşanan sıkışıklık nedeniyle aday adayı olmak isteyenlerden başvuru sürelerinin uzatılması yönünde de çok sayıda talep aldıklarını belirten Aslan, “AK Parti Aydın İl Başkanlığı Yönetim Kurulu gelen talepler doğrultusunda toplantı yaptı. Zaten Milletvekilimiz Mehmet Erdem bir uzatmanın olacağı sinyallerini bayramlaşma töreninde bize vermişti. Taleplerin AK Parti Genel Merkezi"ne iletilmesi sonucunda başvuru süreleri yeniden belirlendi. Parti genel merkezinden yapılan açıklamaya göre belediye daha önce 19 Aralık olarak açıklanan Belediye Başkanlığı adaylığı için son başvuru tarihi 31 Aralık 2008; gene 19 Aralık olarak açıklanan il genel meclisi ve belediye meclisi aday adaylığı içinse bu 15 Ocak 2009 tarihine kadar uzatıldı. Alınan bu karar yerinde ve doğru bir karar oldu. Bu sayede adaylık başvurusu yapmak isteyen herkesin önünün açıldı” dedi.
AK Parti"nin seçimlerde başarılı olabilmek için aday adaylarında bazı şartlar aradığına değinen Aslan; “Partimizin kurumsal bir parti olmasından dolayı yaptığı çalışmalar kişisel değil kurumsal olarak yapılmaktadır. Partimize başvuran aday adaylarının durumu daha sonra partimizin İl, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik kolları yönetim kurullarında görüşülecek. Yapılan toplantıların sonunda seçimde başarılı olabileceğini düşündüğümüz ve iyi hizmet verebilecek kişiler arasında bir sıralama yapacağız” diye konuştu.