Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada, 2011 yılında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sabancı Vakfı işbirliği ile düzenlenecek olan “Türkiye 19. Halk Dansları” yarışmasına katılmak isteyen derneklerin,vakıfların ve belediyelerin halk oyunları topluluklarının başvurularını 11 Şubat 2011 Cuma Günü"ne kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı"na yapmaları istendi. Açıklamada, yarışma ile ilgili şartnamenin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü"nden temin edilebileceği belirtildi.
Aydın Valiliği"nden yapılan açıklama şöyle; “Ülkemizin sahip olduğu kültürel ve folklorik değerleri yaşatma ve yayma çabasında olan halk dansları topluluklarını desteklemek, çalışmalarına hız kazandırmak ve yurt dışında ülkemizi temsil ederek genel tanıtımımıza büyük katkıları olacak toplulukların tespitini yapmak, ayrıca Türk kültür ve sanatının en önemli dallarından biri olan bu halk sanatımızı büyük kitlelere ulaştırmak ve gençlerimizin kendi örf ve adetleriyle tanışmasına ve öğrenmesine de katkıda bulunmak amacıyla geçen yıllarda olduğu gibi 2011 yılında da Bakanlığımız ve Sabancı Vakfı işbirliğiyle "Türkiye 19. Halk Dansları Yarışması" düzenlenecektir.
Söz konusu yarışmaya katılmak isteyen ve ilimizde faaliyet gösteren derneklerin, vakıfların ve belediyelerin halk oyunları topluluklarının başvurularını, 11 Şubat 2011 Cuma günü mesai saati bitimine kadar doğrudan Kültür ve Turizm Bakanlığına yapmaları gerekmektedir.
Yarışma ile ilgili şartname İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü"nden temin edilebilir”