Annesine göre “bir melek” olan Danielle Chiesi, son yılların en büyük “insider trading” suçlamasıyla gündemde. Eski güzellik kraliçesi olan Danielle Chiesi"nin seksi kıyafetleri ve file çoraplarını kullanarak erkekleri baştan çıkardığı, çok önemli şirketlerin içinden bilgi topladığı ileri sürülüyor. Chiesi, erkek egemen Wall Street"in komik kırılganlığını da ortaya çıkardı.

SON yılların en büyük “insider trading” suçlamasıyla gündeme gelen eski güzellik kraliçesi Danielle Chiesi, ateşli cazibesiyle erkek egemen Wall Street"te haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor. Danielle Chiesi, annesine göre “bir melek ve yeryüzündeki en dürüst insan”. Ancak, bir zamanların güzellik kraliçesiyken, hedge-fon danışmanlığına soyunan Danielle Chiesi, Wall Street"i sarsan dünyanın en büyük insider trading (şirket çalışanlarının şirket hakkında yatırımcılara kritik bilgiler vererek borsada haksız kazanç elde etmelerini sağlamak) suçlamasının ortasında kaldı.

Cazibeye kırılgan piyasa
Erkek egemen dünyada 7 milyar dolar büyüklüğünde hedge-fon yöneten frapan Danielle Chiesi, federal savcıların hazırladığı iddianameye göre, annesinin tanımladığından çok farklı biri. “Mavi gözlü baştan çıkarıcı” olarak anılan Danielle Chiesi, kışkırtıcı bir kadının cazibesinin erkek egemen Wall Street"te yarattığı neredeyse komik kırılganlığı kanıtlayan kişi olarak da tanımlanıyor.

"Salak erkekler" arasında
The Wall Street Journal gazetesinde yer alar bir makalede Chiesi için, “Kısa bulüz ve mini eteği üzerinden eksik olmayan Chiesi, Kaliforniya"daki Silikon Vadisi"nde salak erkekler arasında pırıltılı bir görüntü verdi ve prestijli teknoloji şirketlerinin çok güçlü yöneticileriyle kontakt kurarak kıskanılacak bir ağ kurdu” ifadesini kulandı. Chiesi"yi çok sık gören Kaliforniyalı tepe yöneticilerden, Deborah Stapleton, onun kontaklarıyla ilgili sürekli övündüğünü belirterek, “Bilgisayar konferanslarında cazibesiyle oynayarak enteletüelleri şaşkına çevirirdi. Yetişkin, varlıklı, başarılı ve çalışkan bu adamların bu oyunun içine düşmelerini şaşkınlık ve hayranlıkla izlerdim” dedi.

Uyandırma alarmı
27 sayfalık iddianameye göre Chiesi, 20 milyon dolarlık “insider trading”e yol açan özel bilgilerin aktarılması yolsuzluğu ve komplolarla suçlanıyor. Chiesi"nin davası “Wall Street"in uyandırma alarmı” olarak da nitelendiriliyor. Chiesi ve Rajaratnam, suçsuz bulunduktan sonra kefaletle serbest bırakıldı. Chiesi"nin avukatı Alan Kaufman, müvekkilinin yaptığı tek şeyin finans dünyasında binlerce binlerce kişinin yaptığı "rakiplerden daha iyi bilgiledirme"nin dışında bir şey olmadığını söyledi.

Rajaratnam"ın kovboy partisinde görüldü

NEW Castle Partners isimli hedge-fon"da teknoloji danışmanı olarak 2007 yılında yüksek gelirli bir pozisyona ulaşan Danielle Chiesi, aynı yıl Rajaratnam"ın Galleon çalışanları için düzenlediği kovboy temalı bir partide oldukça seksi kostümüyle dikkat çekmişti. Galleon, Rajaratnam"ın o yılın başlarında Hilton otellerinden 400 bin hisse alarak 4 milyon dolar kâr sağalamasıyla ilgili soruşturulduğu ise henüz bilinmiyordu. Soruşturmayı yürütenler, Galleon"un diğer anlaşmalarını, öbür yöneticilerle ilişkilerini de incelemeye almışlardı. 2008 yılı ortalarında Rajaratnam"ın Chiesi ile telefon görüşmeleri yakayı ele vermişti.

New York mafyasını çökerten stratejiyle yakayı ele verdi

DANIELLE Chiesi, Galleon Group hedge-fonunun kurucusu Sri Lankalı milyarder Raj Rajaratnam"ın ana bilgi kaynağı olarak gösteriliyor. Chiesi ve Rajaratnam, New York mafyasıyla savaşta kullanılan taktiklerin geliştirilmiş stratejisi ile iki yıl süreyle incelenmiş, ardından ekim 2009"da tutuklanmıştı. ABD"de ilk kez bir insider trading davasında birkaç şüpheli müsamahakâr muamele için gizlice böcek giymeye ikna oldu. İddianamedeki bilgilerin büyük kısmı telefon kayıtlarından oluşuyor.

"Martha Stewart gibi olurum" dedi

DANIELLE Chiesi"nin küfür içerikli telefon konuşmalarından birinde, “Eğer o ortaya çıkarsa ben ölürüm. Martha Stewart gibi olurum. (Farklı bir davada suçlu bulunan ünlü stil gurusu)” diyor. Ayrıca Hiesi"nin Sri Lankalı milyarder Raj Rajaratnam"a telefonda, “Oldukça korkunç bir şey olacak” diyor. Rajaratnam"ın telefon konuşmalarında Chiesi"ye uyarılarda bulunduğu da görülüyor. “E-postanda hiçbir şeyi tutma. Dikkatli ol” dediği kayıtlarda yer alırken, “Telsiz dalgalarının olduğu yerlerde konuşma” dediği de görülüyor. Chiesi"nin de bunun üzerine, “Başka hiç kimseyle bu konuda para kazanmayacağım. Çünkü birçok sebep yüzünden sıkıntı yaşamak istemiyorum” dediği telefon kayıtlarında yer alıyor.

Tutuklandığı gün bile "seks sireni" gibiydi

GEÇEN ekim ayında tutuklandığı gün Danielle Chiesi"nin "seks sireni" gibi göründüğü belirtiliyor. Ajanlar onu bol beyaz süveteriyle makyajsız sürükleyerek götürüyorlardı. Eskiden kontağı olanlardan
biri Chiesi"nin bu halini son
derece ateşli olarak tanımlıyor. Chiesi, aslında finans dünyasında bir fenomene dönüşmüş durumda. Eski bir meslektaşı onun her an kırmızı mini bir etek ve file
çorapla New York Borsası"nın brokerlerinin arasına dalabileceğini söylüyor. Chiesi, New York Eyaletinde, Southern Tier olarak bilinen bölgede büyüdü. 1981 yılında Southern Tier güzeli seçildi ve Colorado Üniversitesi"ne gitti. Üniversiteden bir arkadaşı onu büyük kalbiyle hayranlık uyandıran biri olarak anlatıyor. / hürriyet