Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Onur Günü etkinliğinde yaptığı konuşmasında ''Muhafazakar partiler öne çıktıkça, ekonomik büyümeye daha çok vurgu yapılmak suretiyle, laikliğin gündemden düşürüldüğü görülmektedir'' demişti. Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada "Ekonomiyi tercih ederken diğer değerleri atmadık" dedi.

İşte Başbakan'ın Kayseri İl Kongresi'nde yaptığı konuşmanın satırbaşları:

YAPTIKLARI FALCILIK

- Bu oyunlar karşısında bu tavır karşısında, bu kara siyaset karşısında tüm arkadaşlarımızın yanımızda olması gerekiyor.



- Sizlere bir Nasreddin Hoca fıkrası anlatacağım.

- Alacağı olan bir adam Hoca"nın yanına gitmiş. Hoca adama yakındaki çorak tarlayı göstermiş. Bu tarlayı görüyor musun işte ben orayı süreceğim. Oraya diken dikeceğim. Dikenler büyüyecek. Koyun süreleri oradan geçecek. Koyunların yünleri dikenlere takılacak. Yünleri toplayacağım, iplik yapacağım, kazak öreceğim. Pazara götürüp satacağım, kazandığım parayla da senin borcunu ödeyeceğim demiş. Adam gülmüş, meşin parayı görünce tabi gülersin.


- Muhalefetin hayal gücü Nasreddin Hoca"yı geride bırakıyor. Biz dedik ki Suriye sınırındaki arazi mayınlı, bu mayınlara gerek yok. Suriye"yle ilişkilerimiz tarihin en olumlu dönemlerini yaşıyor.


- Ortada fol yok yumurta yok bunlar omlet pişiriyorlar. Çocuk daha doğmamış, doğmamış çocuğa kıyafet biçiyorlar. Siz bizim niyetimizi nereden biliyorsunuz? Yaptıkları siyaset değil, falcılık.

YASANIN HİÇBİR YERİNDE İSRAİL YOK

Bu yasanın hiçbir tarafında İsrail yok, belirlenmiş tasarlanmış bir ülke şirket yok. Bizim tek bir gayemiz var o da bölgedeki mayınları temizlemek. Milli Savunma Bakanlığı"mız, Genelkurmay Başkanlığı"mız, Dışişleri Bakanlığı"mız her zaman işin için olacaklar. Kimsenin aklında bir şey kalmasın. Millete rağmen iş yapanların her zaman karşısında duracaktır bunu böyle biliniz.

VATAN