22 Temmuz günü, Selam soruşturmasını tezgahladığı belirtilen polislere karşı gerçekleştirilen operasyonda İstanbul Adliyesi’ne gelerek bütün güvenlik önlemlerini alt üst edip adeta adliyede şov yapan milletvekilleri İdris Bal ve Mahmut Tanal bu kez şov yapamadı.

Mahmut Tanal ve İdris Bal geçtiğimiz gün önce emniyete giderek gözaltındaki Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile görüşmek istedi. Emniyet yetkilileri Başsavcılıktan izin alınması gerektiğini bildirince iki vekil İstanbul Adliyesi'ne gelerek Başsavcılıktan görüşme izni istedi. 22 Temmuz günü İstanbul Adliyesi'nde yaşanan olaylar sebebiyle görüşme izni vermeyen Başsavcılık, Bal ve Tanal'ı eli boş gönderdi. 

Gözaltındaki Karaca ve Dumanlı ile görüşemeyen iki vekil çaresizce adliyeden ayrıldı. Mahmut Tanal daha önce gözaltındayken adliyeden firar etmek isteyen terör polislerini çevik kuvvet kordonundan kurtarmak için çevik kuvvet polislerini darp etmiş bu görüntülerde kamuoyuna yansımıştı. İdris Bal ise hakkında gözaltı kararı bulunmasına rağmen emniyete gitmemekte direnen Ekrem Dumanlı'nın yanında yer almış Zaman Gazetesi'ne gözaltı yapmaya gelen polislerle münakaşaya girmişti.