AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, dün Adana"dan Yeni Yumurtalık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi"nin Genel Kurul Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, AKP"nin kapatla davasına değindi. Fırat, şöyle konuştu:

Bu siyasi bir istikrarın sonucu oldu. Ama bugün içinde bulunduğumuz noktada istikrarın olduğunu söyleyebilmem mümkün değil. Yaşanan durum Türkiye ne kazanacak? Bu süreçte Türkiye"de refah mı artacak, üretici daha çok mu üretecek, işsizin iş bulma ümidi daha da mı artacak? Bence Türkiye"nin lehine olan hiçbir şey olmayacak. Netice şöyle veya böyle gerçekleşir. Bu kaybedilen süreyi, kaybedilen ortamı kimsenin yeniden Türkiye"ye kazandırabilme imkanı yok. O zaman bunun mesuliyetini birilerinin sırtlanması lazım. AKP"ye açılan kapatma davasıyla bu ülkeye böylesine zarar veren kişilerin, bir şekilde, yalnız halkın vicdanında değil, hukukun karşısında da hesap vermesi lazım ki bir daha tekrar etmesin.

Genel başkanımızın dediği gibi önemli olan AKP"nin kapatılıp kapatılmaması değil. Siyasi parti açmak kolay, Korkumuz, bu kaza Türkiye"de ne kadar hasar meydana getirecek .